REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trei POLIŢIŞTI din CONSTANŢA, CONFIRMAŢI cu COVID-19

Trei POLIŢIŞTI din CONSTANŢA, CONFIRMAŢI cu COVID-19

Replica API 7 august 2020 | 00:00 4577

Numărul de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, confirmați cu noul coronavirus este într-o continuă creștere. În decurs de o lună, numărul angajaților aproape că s-a dublat, iar până în prezent au fost depășite 1.000 de cazuri confirmate.

„Activitatea nu a fost afectată”

Pe plan local, la Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța afirmă că trei polițiști sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, în cursul lunii iulie, patru polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate au fost depistați pozitiv.

„De la debutul pandemiei, trei polițiști din cadrul I.P.J. Constanța au fost testați pozitiv cu COVID-19. Precizăm faptul că a fost efectuată dezinfecția spațiului, iar activitatea nu a fost afectată în niciun fel.”, a declarat, pentru „Replica”, Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean Constanța.

Ministrul Vela, preocupat mai mult de campanie

Sindicatul Europol susține că, deși au trecut aproape 5 luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus în România, Ministerul Afacerilor Interne ține în continuare ascuns numărul de angajați care sunt infectați cu noul coronavirus, deși majoritatea dintre polițiști sunt în linia întâi, iar riscul de infectare al acestora este iminent. Reprezentanții Sindicatului Europol îl acuză pe ministrul Vela că este mai preocupat de campania electorală decât de sănătatea personalului MAI.

„Vorbim de o încercare de ascundere a informațiilor fără să știm de ce. Bănuiala noastră este că se dorește o minimalizare a impactului la nivel național, în așa fel încât să dea bine. În starea de urgență, MAI comunica zilnic, alături de cetățenii infectați, numărul personalului infectat. Cum au văzut că numărul crește, MAI nu a mai comunicat.”, ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

La finalul lunii trecute, 932 de angajați MAI erau confirmați cu COVID-19 și 6730 de angajați erau în autoizolare/carantină. Numărul total de angajați vindecați era 539.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uite ca unii vor sa fie facute publice numele politistilor infectati ! Le stiti pe toate celelalte?!
0
0
Cum? Politistii in linia intai? Pai pana acum se afirma doar de medici si de lucratorii dsp ca ar fi in linia intai. Politistii erau undeva pe sub pamant. Medicii primesc sporuri, mai nou si astia de la dsp primesc sporuri...politia care a luat si ia contact cu toti nu primeste nimic. Ei sunt imuni si la virus si la tot...ei in momentul in care au intrat in politie au fost imunizati pt toate bolile posibile. Daca ar face teste tuturor politistilor s-ar inchide majoritatea posturilor, sectiilor, ipj.. nu-si asuma nimeni responsabilitatea asta
1
0
Ar fi bine ca Politia sa se autosesizeze si prin codul penal sa verifice incompetenta si nepasarea celor care analizeaza testele covid-pcr si care scriu rezultatele din burta adica la intamplare! Cine poate verifica daca proba apartine unei persoane si nu cumva alteia; contaminarea probelor! Pulea Spataru poate verifica!!
7
0
numele politistilor ? , TASE , LUTE , IPSE !
2
2
Este de bun simt si legal sa spuneti numele politistilor infectati !
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614