REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Trei polițiști, RECLAMAȚI la DNA Constanța pentru luare de MITĂ și tentativă de OMOR

Trei polițiști, RECLAMAȚI la DNA Constanța pentru luare de MITĂ și tentativă de OMOR

Replica API 16 octombrie 2019 | 09:36 520

Inclusiv abuz în serviciu

Inclusiv abuz în serviciu

Un șofer, nemulțumit de faptul că a fost sancționat întrucât rula cu viteză peste limita legală admisă a făcut o reclamație la DNA Constanța, acuzând trei polițiști de luare de mită și tentativă de omor. În urma cercetărilor, procurorii anticorupție au dispus neînceperea urmăririi penale, iar cauza de tentativă de omor a fost declinată către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, acolo unde, de asemenea, s-a dispus neînceperea urmăririi penale. În schimb, cel care a fost trimis în judecată a fost chiar șoferul care a făcut reclamație, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Acesta a fost condamnat, de către Judecătoria Tulcea, la 1 an și 4 luni cu suspendare, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanța. Potrivit unuia dintre polițiștii reclamați, fiind în serviciul de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe raza D.N. 22A între localitățile Topolog și Saraiu, a înregistrat în calitate de operator radar, montat pe autospeciala MAI, un autoturism care circula dinspre Saraiu spre Topolog cu viteza de 142 km/h. Agentul de poliție a comunicat abaterea prin stație unui alt echipaj de poliție rutieră format dintr-un inspector principal și un agent principal, cu care se afla în misiune și care se afla la o anumită distanță în spatele lui, pentru a putea acționa la oprirea și sancționarea conducătorilor auto pe care îi depista cu aparatura radar. La scurt timp, a fost solicitat prin stația radio să se întoarcă la locul unde era oprit autovehiculul respectiv deoarece erau anumite probleme în ceea ce îl privește pe conducătorul acestuia în sensul că nu înțelegea care radar l-a înregistrat, negând că ar fi avut viteză așa mare, iar inspectorul principal și agentul principal intenționau să îi prezinte acestuia autospeciala care l-a înregistrat cu viteza peste limita legală. În momentul în care polițistul a ajuns cu autospeciala de poliție în spatele autovehiculului oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, șoferul s-a apropiat de portiera din stânga a autovehiculului și i-a spus „mi-au cerut 200 milioane”. În continuare, inculpatul s-a îndepărtat de vehiculul pe care îl conducea și s-a întors către inspectorul principal care încerca să îl determine pe acesta să se liniștească. După o altă scurtă perioadă în care șoferul a stat de vorbă cu polițiștii, fiind în continuare agitat și gesticulând, potrivit rolii.ro, la un moment dat, contrar solicitărilor întemeiate ale echipajului de poliție de a trece pe marginea carosabilului, inculpatul a ieșit în mijlocul părții carosabile și a început să facă semn celorlalți participanți la trafic cu intenția de a-i determina pe aceștia să oprească. Când unul dintre polițiști a intenționat să plece de pe loc cu autoturismul de serviciu a constatat că inculpatul s-a așezat pe mijlocul părții carosabile în fața autoturismului de serviciu, făcându-i imposibilă înaintarea.

RECLAMAȚI la DNA CONSTANȚA!

Ulterior, cei trei lucrători de poliție au fost citați la D.N .A. - Serviciul Teritorial Constanța, ocazie cu care au aflat că sunt reclamați pentru săvârșirea infracțiunilor luare de mită, tentativă de omor calificat și deosebit de grav și abuz în serviciu. Menționăm că, în cauză au fost efetuate cercetări și analizate imaginile surprinse de la fața locului. Astfel, plângerea formulată de șofer la D.N .A.- Serviciul Teritorial Constanța a fost soluționată dispunându-se neînceperea urmăririi penale pentru infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu dispunându-se totodată disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunea de tentativă la omor calificat și deosebit de grav către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, unitate competentă în vederea continuării cercetărilor. Ulterior, fost soluționat și dosarul penal disjuns, dispunându-se prin rezoluție neînceperea urmăririi penale pentru infracțiunea de tentativă la omor calificat și deosebit de grav, reținându-se că fapta nu există. Astfel, s-a decis: ”Potrivit art.268 alin.1 Cod penal constituie infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare sesizarea făcută prin denunț sau plângere cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o anumită persoană cunoscând că aceasta este nereală. Elementul material constă în acțiunea de a formula o plângere ori un denunț, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârșirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală. Forma de vinovăție cu care poate fi săvârșită această infracțiune este intenția directă”, motiv pentru care conducătorul auto a fost trimis în judecată și apoi condamnat.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cimpanzeii sunt niste zgarie branza , dar fura mai ceva ca maimutele .
0
0
cipi bobe sunt prietenii tai ?
0
0
Un sofer decis sa nu se lase asa de usor prins in neregula. Strategia ni i-a reusit.
5
1
vai de mine DNA constanta lucreaza?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367