REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trei răniţi şi 25 de reţinuţi la derby-ul Berlinului, dintre Union și Hertha

Trei răniţi şi 25 de reţinuţi la derby-ul Berlinului, dintre Union și Hertha

Replica API 4 noiembrie 2019 | 00:00 349

Trei persoane au fost rănite şi 25 reţinute cu ocazia incidentelor în care au fost implicaţi suporterii echipelor de fotbal Union Berlin şi Hertha, sâmbătă seara, cu ocazia derby-ului capitalei germane, a anunţat poliţia berlineză, citată de AFP.

Un suporter al lui Union şi un poliţist în civil au fost loviţi de artificiile aruncate în tribune de fanii lui Hertha. Un poliţist în uniformă a fost uşor rănit în timpul intervenţiei unităţii sale, dar a rămas în serviciu.

Meciul, câştigat cu 1-0 de Union, a fost întrerup de arbitru peste şase minute, după debutul unui "duel pirotehnic" între tribuna populară a lui Union, gazda acestei întâlniri, şi grupul suporterilor lui Hertha.

Cele două tabere au aprins numeroase artificii şi fumigene, în urma cărora terenul de joc s-a umplut de fum, suporterii lui Hertha aruncând cu petarde pe teren, în direcţia băncii de rezerve a lui Union şi în tribunele alăturate.

Cele 25 de persoane au fost reţinute pentru "lovituri şi răniri" , "tulburarea ordinii publice" şi "deteriorarea unor bunuri materiale". Comisia de disciplină a Federaţiei germane de fotbal (DFB) a anunţat deschiderea unei proceduri împotriva celor două cluburi.

Acest derby a fost primul din istoria Berlinului în Bundesliga, la trei decenii de la căderea Zidului Berlinului, care va fi sărbătorită pe 9 noiembrie.

Conducătorii clubului Hertha au cerut ca meciul să se dispute chiar pe 9 noiembrie, pentru a marca acest eveniment, însă Union a preferat ca jocul să aibă loc sâmbătă.

În perioada comunistă, Union era un club din Berlinul de Est, iar Hertha o echipă din Berlinul de Vest. Suporterii celor două grupări au avut legături de prietenie şi au fraternizat după căderea Zidului.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614