REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trei români, arestaţi în jaful secolului: au furat tablouri în valoare de 300 de milioane de euro - update!

Trei români, arestaţi în jaful secolului: au furat tablouri în valoare de 300 de milioane de euro - update!

Replica API 23 ianuarie 2013 | 00:00 389

Au dispărut 7 pânze semnate de Picasso, Matisse, Monet, Gauguin

Au dispărut 7 pânze semnate de Picasso, Matisse, Monet, Gauguin

Trei români au fost arestaţi pentru implicare în cel mai mare furt de tablouri din acest secol. Mai multe tablouri semnate de pictori celebri ca Picasso, Monet sau Matisse au fost furate din Muzeul Kunsthal din oraşul olandez Rotterdam. Este vorba despre opere foarte valoroase evaluate la peste 300 de milioane de euro. Operele de artă sunt "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" semnate Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud. Românii au participat în calitate de complici la infracţiune, fiind depistaţi de curând.

Cei trei au fost ridicaţi şi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă, a anunţat, ieri seară, Antena 3. Despre românii arestaţi s-a vehiculat că ar fi tulceni sau constănţeni. În cursul zilei de ieri, DIICOT şi Poliţia Bucureşti nu au confirmat, pentru început, acţiunea. De asemenea, presa din Olanda, a citat televiziunile din România cu privire la reţineri, menţionând că autorităţile locale nu confirmă. Ulterior, surse judiciare din România au precizat că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura centrală a reţinut, împreună cu Direcţia Generală de Combatere a Crimei Organizate, trei bărbaţi, cetăţeni români, pe care îi suspectează ca fiind autorii jafului de mari proporţii de la la muzeul Kunsthal. Pentru prinderea suspecţilor a colaborat şi Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa, care a oferit suport logistic. Furtul secolului s-a produs în noaptea de 15 spre 16 octombrie, în jurul orei locale 3.00, potrivit poliţiei olandeze. "O anchetă este în desfăşurare, iar specialiştii din cadrul poliţiei se află la faţa locului", declara, la acea dată, Patricia Wessels, purtătoarea de cuvânt a poliţiei olandeze. Furtul a fost bine pregătit dinainte, mai precizau oamenii legii. Poliţia a fost alertată în timpul nopţii, atunci când o alarmă s-a declanşat, însă, până la sosirea poliţiştilor, hoţii părăsiseră deja muzeul.

Update:

Conform evz.ro, cei trei români arestaţi sunt Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - membri ai lumii interlope din judeţul Tulcea.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108