REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.1° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
35.1° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Trei scenarii politice de foc pentru super-anul electoral 2024

Trei scenarii politice de foc pentru super-anul electoral 2024

A.F. 18 septembrie 2023 | 20:37 1254

Începe agitația pe scena politică, deja se duc negocieri pentru viitoare alianțe politice, totul în perspectiva anului politic 2024 când vom avea mai multe rânduri de alegeri.

Trei scenarii politice de foc pentru super-anul electoral 2024Dan Barbu

Nimic nu va mai fi ca până acum pentru că viitoarele alegeri vor schimba total scena politică. Se preconizează 3 scenarii politice care urmează să aducă modificări importante. Totul se negociază chiar în aceste zile e de părere analistul politic Dan Barbu.

”Primul scenariu este cel al unei alianțe PSD – PNL, pus la cale de conducerea restrânsă a PSD, câțiva lideri PNL și, evident, președintele Klaus Iohannis.

Scopul alianței este victoria cu orice preț în fața celor de la AUR care sunt pe val în prezent și este doar începutul ascensiunii. Deși pare improbabilă de pus în aplicare, alianța PSD – PNL are girul Cotrocenilor, dar și al serviciilor. Este evident că și factorii externi sunt la curent cu discuțiile. Nu este încă foarte clar dacă se va merge în alianță PSD – PNL chiar de la europarlamentare, dar este foarte probabil ca cele două partide să meargă pe liste comune la alegerile generale și să susțină un candidat comun la prezidențiale.

Cel de-al doilea scenariu este legat în primul rând de prima bornă a alegerilor de anul viitor, europarlamentarele.
Dacă AUR va obține un scor uriaș, asta însemnând peste 20%, PSD și PNL vor fi nevoite să facă o alianță electorală, un fel de USL, în care fiecare dintre cele două partide vor trage cu disperare la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale. Marea problemă a celor de la PSD -PNL este că un scor bun obținut de AUR la europarlamentare va declanșa tăvălugul politic pentru partidul condus de George Simion. Totul va depinde de prezența la vot și de mobilizarea în teritoriu.

Cel de-al treilea scenariu, destul de probabil, este ca PSD și PNL să meargă separat la alegeri, indiferent de cum arată sondajele și de rezultatele de la europarlamentare.
Există lideri în cele două partide care susțin varianta de a merge separat la alegeri și mai apoi văd ce fel de alianțe se pot face. Este un scenariu riscant și totul depinde de negocierile care se desfășoară în aceste zile.

Frica de AUR face ca în laboratoarele politice să se lucreze la tot felul de scenarii, inclusiv la posibile discuții post-alegeri. Cel mai probabil se va încerca izolarea AUR, indiferent de scorul obținut la viitoarele alegeri.”, susține Dan Barbu pe blogul personal, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stati linistiti, jocurile nu le facem noi. noi votam ca prostii.
0
0
Frica de AUR ar reprezenta în politică frică de electori,deci s ar cam duce o bătălie contra voinței electorilor.Asta reiese din mizerele alianțe între doi opuși în teorie,unul de stânga și altul de dreapta.Doar pentru a si păstra puterea și unul și altul.Astea nu s elecții, sunt scuipat drept în față. În fața alegătorului .Și ei o fac din obișnuință.
4
2
este clar din sondaje ca aur va lua peste 20 indiferent daca ne place sau nu astia suntem
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510