REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

„Trei surori”, în premieră la Teatrul de Stat Constanţa

„Trei surori”, în premieră la Teatrul de Stat Constanţa

Replica API 16 octombrie 2014 | 22:34 372

Constănţeni, sunteţi invitaţi la teatru! Weekend-ul acesta este unul foarte aglomerat pentru actorii Teatrului Fantasio Constanţa. Regizorul Dominic Dembinski l- a adus la malul mării pe dramaturgul rus, Anton Pavlovici Cehov cu piesa sa „Trei surori”. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Remus Archip, Maria Lupu, Mirela Pană, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Liviu Manolache, Adrian Dumitrescu, Marian Adochiţei, Iulian Enache, Bogdan Caragea, Cosmin Mihale, Andu Axente, Alexandru Mereuţă, Ileana Ploscaru, Cătălina Mihai şi Mircea Rotaru. Spectatorii vor avea ocazia să revadă piesa „Trei surori” vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00.

„Mă reîntâlnesc cu Cehov aici, la Constanţa, şi am foarte mari emoţii pentru că este un autor din punct de vedere al publicului, destul de incomod”, a declarat regizorul Dominic Dembinski, în cadrul unei conferinţe de presă. Cine sunt cele trei surori şi care este povestea lor? „Piesa „Trei surori” este primul text pe care Cehov îl intitulează dramă, celelalte errau comedii. Surorile sunt partituri foarte importante: Maşa este interpretată de Dana Dumitrescu, o actriţă cunoscută, cu experienţă în roluri tragico comice. Maşa este o femeie care trăieşte într-o Moscovă interioară la care nu reuşeşte nici ea să ajungă. Este una dintre cele mai energice luptătoare, dar destinul îi frânge aripile. Olga este Mirela Pană, o vedetă locală. Ea face o Olgă remarcabilă care, până la urmă, este cea mai frustrată, care trăieşte viaţa prin delegaţie, prin surorile ei, până la nişte adâncimi sexuale de tip froidian. Este o viaţă stearpă care, în cele din urmă, se usucă. Alina Manţu o interpretează pe Irina. A fost o plăcere să lucrez cu ea, ea a primita cest rol după un casting organizat aici. Ea este sora cea mică, tăvălită de viaţă într-un mod dur”,a dezvăluit rezizorul. De ce a ales Constanţa pentru a da viaţă personajelor lui A.P.Cehov? „Constanţa este pentru mine un loc în care am crescut, am fost educat, din punct de vedere teatral. Prietenii mei cei mai buni sunt la Constanţa. Propunerea a venit din partea teatrului. Legătura mea cu Constanţa a fost stabilit cu ani în urmă. Mă simt ca la a doua mea casă. După 1990, cred că am mai montat o piesă aici, o piesă de public. Atunci am mai colaborat cu Constanţa. Odată cu directoratul Danei, sunt dispus şi sper să permatizăm această colaborare”, a conchis regizorul Dominic Dembinski.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218