REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Trei tineri s-au înecat în râuri din România, în ultimele 24 de ore, printre care și un copil de 8 ani

Trei tineri s-au înecat în râuri din România, în ultimele 24 de ore, printre care și un copil de 8 ani

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 813

Trei tineri s-au înecat în râuri din România, în ultimele 24 de ore, printre care și un copil de 8 ani. Copilul s-a înecat, miercuri seara, în râul Someş, unde făcea baie, alături de mai mulţi prieteni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj precizează că, în seara zilei de miercuri, Garda de Pompieri Ileanda a fost solicitată să intervină pentru a căuta un copil, în vârstă de opt ani, care a dispărut în râul Someş, pe raza localităţii Fodora.

Minorul ar fi intrat în apă cu alţi copii, însă nu ar mai fi fost văzut ieşind din râul Someş, scrie Agerpres.

"Au fost executate misiunile de căutare cu ajutorul bărcii pneumatice. A fost solicitat în sprijin un echipaj de scafandri de la ISU Bistriţa Năsăud şi două echipaje din cadrul Secţiei de Pompieri Jibou. În cele din urmă, copilul a fost găsit, a fost extras, iar echipajele medicale au făcut manevrele de resuscitare", arată reprezentanţii ISU Sălaj.

În pofida eforturilor echipajelor medicale, copilul nu a răspuns manevrelor şi a fost declarat decedat.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 18 ani din localitatea Tupilaţi s-a înecat, miercuri seara, în râul Moldova, unde intrase la scăldat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că trupul victimei a fost scos de pompierii voluntari din localitate.

"La locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tupilaţi, Detaşamentul de pompieri Roman şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Pompierii voluntari au scos din apă un bărbat de aproximativ 18 ani. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare de către membrii echipajului SMURD şi SAJ. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanţă SAJ declarând decesul", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Și un tânăr de 24 de ani a murit după ce s-a înecat în râul Olteţ, în localitatea Bălceşti, unde mersese la scăldat, au anunţat, joi, pompierii militari vâlceni, care au adus la mal trupul neînsufleţit al bărbatului după aproape două de căutări.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au precizat că tragedia s-a produs miercuri seara, pentru găsirea tânărului fiind chemaţi în ajutor şi scafandrii din Gorj, care însă nu au mai intervenit, tânărul fiind găsit de salvatorii vâlceni cu ajutorul bărcilor de salvare.

"Accesul în zonă nu s-a putut realiza cu autospecialele, deplasarea făcându-se pedestru. Având în vedere că se întuneca, echipajul de scafandri nu a mai intervenit aseară, persoana în cauză fiind găsită în urma căutărilor efectuate de angajaţii ISU, cu ajutorul bărcilor de salvare. Tânărul a fost adus la mal fără semne vitale în jurul orei 22.00 şi s-au început manevrele de resuscitare de către personalul ISU şi SAJ. Din păcate, manevrele efectuate nu au avut niciun rezultat, medicul de pe ambulanţă declarând decesul acestuia", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Acesta este cel de-al doilea eveniment tragic petrecut la scăldat în judeţul Vâlcea în această vară, la sfârşitul lunii mai doi fraţi, de 17 şi 21 de ani, înecându-se într-o baltă din apropierea lacului de acumulare de pe râul Olt de la Ioneşti, unde intraseră să se răcorească.

Pompierii vâlceni recomandă populaţiei să frecventeze doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat şi să evite lacurile, canalele sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii de apă sunt foarte puternici sau cu albiile nămoloase ori pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218