REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Trenduri în fitness în 2021. Cum s-a schimbat modul în care facem mișcare?

Trenduri în fitness în 2021. Cum s-a schimbat modul în care facem mișcare?

Replica API 8 martie 2021 | 00:00 958

Pe lângă numeroasele schimbări survenite în 2020, s-a transformat și modul în care facem mișcare. Cu mai mulți oameni care stau acasă fără acces la săli de sport, peisajul din fitness arată cu totul diferit.

Sursă foto: Shutterstock

Experții spun că în 2021 schimbările se vor accentua, scrie doc.ro. Iată ce modificări s-au petrecut în 2020 și care sunt tendințele pentru acest an:

1. Mai multe persoane fac sport la domiciliu

Potrivit unui sondaj realizat de OnePoll pe 2.000 de persoane, 75% dintre oameni cred că este mai ușor să rămâi în formă stând acasă. 64% dintre respondenți au declarat că, de când cu pandemia de COVID-19, sunt mai interesați decât oricând de exercițiile fizice la domiciliu. Pe măsură ce incertitudinile generate de pandemie continuă în 2021, se anticipează că majoritatea oamenilor vor rămâne angrenați în antrenamentele care se pot face acasă, dedicând spațiul de locuit unor săli de sport personalizate.

Specialiștii în sport spun că și acasă se poate face un antrenament bun fără a fi nevoie ca oamenii să-și cumpere echipamente foarte complicate sau scumpe. Un abonament la o sală de fitness costă cu mult mai mult decât să te antrenezi acasă, spun aceștia. O pereche de gantere și o bandă elastică, alături de o bicicletă statică sau o bandă de alergare pot fi extrem de utile pentru antrenamentele la domiciliu.

2. Au apărut aplicații pentru exerciții cu echipament minim

Deși folosirea unei camere pe post de sală de sport la domiciliu poate să fie o opțiune viabilă pentru unii oameni, mulți nu au suficient spațiu pentru așa ceva. Însă chiar și așa, se poate face un antrenament bun și fără a cheltui vreun ban pe hol, într-un colț de dormitor sau pe balcon.

Multe persoane exersează privind videoclipuri pe YouTube sau instalând pe telefon aplicații de exerciții gratuite. Astfel, au un ghid clar și la îndemână pentru antrenamentele care îi interesează. Multe dintre aceste exerciții necesită echipament minim (cum ar fi un tricou, o pereche de colanți și eventual o pereche de pantofi de sport) și se folosesc de greutatea corporală pentru a fi efectuate, nu de echipamente sportive scumpe.

3. Unii oameni își construiesc săli de sport de lux

Dacă tot am pomenit de echipamente scumpe, se pare că închiderea sălilor de fitness în timpul pandemiei a dus la o creștere a vânzărilor de echipamente de sport de ultimă generație, unele companii înregistrând creșteri spectaculoase ale vânzărilor în primul trimestru al anului 2020. Deși aceste aparate de exerciții fizice necesită o investiție inițială care poate fi mai mică sau mai mare, sunt extrem de populare și foarte apreciate. Astfel, cei dispuși să investească în astfel de aparate au început să-și creeze acasă săli de gimnastică personalizate și complet echipate.

4. Crește interesul pentru fitness-ul holistic

Pandemia de COVID-19 a venit și cu o creștere a interesului pentru sănătatea întregului corp. Mulți oameni au început să se apropie de fitness, aerobic, alergare și alte sporturi deoarece le privesc ca pe o piesă dintr-un puzzle care îi ajută să fie mai sănătoși, alături de alimentație echilibrată, somn bun și gestionarea stresului. În acest scop, ei combină exercițiile cu activități de refacere a corpului cum ar fi meditația.

Pe măsură ce oamenii devin mai pricepuți la antrenamente, învață să-și utilizeze inteligent și timpul post-antrenament, pentru a-și reveni mai repede și pentru a spori performanța. Vânzările de produse care calmează mușchii dureroși, îmbunătățesc circulația sau sporesc șansele de a dormi mai bine sunt de așteptat să crească în 2021, la fel cum s-a întâmplat în anul precedent.

5. Dispozitivele purtabile sunt la modă

Dispozitivele purtabile, cum sunt ceasurile sau bărțările de fitness, au crescut în popularitate în ultimul deceniu. De fapt, se prevede că până în 2022 peste 900 de milioane de oameni vor purta aceste dispozitive. Până în 2025, se așteaptă ca această industrie să valoreze miliarde de dolari. Oamenii se vor baza pe aceste dispozitive pentru a primi informații detaliate despre starea lor de sănătate, obiceiurile de somn și recuperare, alături de recomandări personalizate.

6. Oamenii sunt mai interesați de conexiunea minte-corp

Pe parcursul pandemiei, oamenii au devenit mai interesați să combine exercițiile fizice și relaxarea mentală pentru a atenua stresul. Pasionații de fitness caută modalități de a promova bunăstarea fizică și mentală la unison, mai degrabă decât ca pe două activități separate. Astfel, tipuri de mișcare precum yoga, pilates și alte activități bazate pe conexiunea minte-corp câștigă tot mai multă popularitate. Faptul că videoclipuri cu antrenamente de yoga, de exemplu, pot fi accesate gratuit online sau cu plata unui abonament mai mic decât cel de la sală facilitează aproapierea multor persoane de acest tip de mișcare care implică trupul și mintea.

7. Jocurile video interactive sunt tot mai căutate

Deși aplicațiile pentru diverse antrenamente au devenit extrem de populare, industria jocurilor video încorporează, de asemenea, fitness-ul în anumite jocuri; astfel, acestea se utilizează folosind mișcarea corpului. Având în vedere că totul se petrece online, o persoană se poate juca singură, cu prietenii sau cu străinii și în acest fel are parte de un antrenament care este și distractiv.

8. Și sporturile individuale câștigă teren

O tendință din 2020 care se așteaptă să continue și în 2021 este sportul care se pretează în mod natural distanțării sociale, cum ar fi golful, mersul pe bicicletă în aer liber sau surfingul. Potrivit statisticilor, numărul de runde de golf jucate în august 2020 a crescut cu 20,6% față de anul precedent. Ciclismul în aer liber s-a bucurat de o creștere similară, cu o explozie a vânzărilor de biciclete. Surfingul a câștigat și el teren în zonele propice practicării acestui sport.

În concluzie, deși pandemia ne-a pus la distanță unii de alții, această situație mondială neobișnuită a generat câteva schimbări în felul în care facem mișcare. Nu doar că persoanele obișnuite să facă sport au căutat și caută în continuare modalități prin care să facă mișcare, ci și mulți alți oameni, care nu puseseră accent pe exercițiul fizic, au început să se preocupe de acest aspect și să găsească soluții de antrenamente care pot fi făcute individual, la domiciliu sau în aer liber.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920