REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tribunalul îi dă voie lui Mircea Diaconu să candideze la europarlamentare. ANI se împotriveşte

Tribunalul îi dă voie lui Mircea Diaconu să candideze la europarlamentare. ANI se împotriveşte

Replica API 7 aprilie 2014 | 00:00 87

Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia depusă de Mircea Diaconu, prin urmare, el poate participa la alegerile europarlamentare din 25 mai. Tribunalul Bucureşti amânase, vineri seara, decizia privind contestaţia depusă de către Mircea Diaconu faţă de hotărârea Biroului Electoral Central de a-i invalida candidatura ca independent la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Mircea Diaconu a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie împotriva deciziei Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, instanţa stabilind pentru vineri judecarea acestei contestaţii. Hotărârea BEC a fost luată miercuri şi s-a întemeiat pe o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2012, prin care Mircea Diaconu a fost declarat în stare de incompatibilitate, având interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani. Pe 26 martie, Agenţia Naţională de Integritate a informat BEC că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Revenind la decizia Tribunalului Bucureşti, de precizat că ea nu este definitivă, însă BEC a anunţat că nu o va contesta. În schimb, o avocată a depus deja o contestaţie, iar ANI a anunţat că va face la fel.

Dacă Diaconu s-a arătat optimist şi mulţumit de verdictul de la Tribunalul Bucureşti, nu acelaşi lucru se poate spune despre reprezentanţii PER, PNR, Vadim Tudor (PRM). Contestaţiile depuse de PER, PNR, PRM, dar nu numai, au fost respinse la Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Preşedintele PER, constănţeanul Dumitru Bădrăgan, a depus deja contestaţie la Curtea de Apel.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614