REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tricolorele privesc cu optimism meciul cu Marea Britanie

Tricolorele privesc cu optimism meciul cu Marea Britanie

Replica API 20 aprilie 2017 | 00:00 202

România și Marea Britanie se vor întâlni sâmbătă și duminică, la Tenis Club Idu, într-un meci decisiv pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup. Ilie Năstase a convocat cele mai bune tenismane din circuitul WTA, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu urmând să lupte pentru un succes care asigură prezența în elita mondială și în sezonul următor. Cele patru jucătoare au efectuat deja primele antrenamente pe suprafața de joc, pe care o consideră un prim avantaj în disputele cu britanicele. „Am revenit cu plăcere aici, este foarte frumos, iar zgura este foarte bună. Sper să câștigăm, să facem meciuri frumoase. Adversarele sunt puternice, Konta este în Top 10 și o astfel de jucăîtoare poate juca bine pe orice suprafață, dar și cu ajutorul publicului sperăm să câștigăm. Mă simt bine, au dispărut toate durerile și sunt pregătită emoțional și fizic pentru această întâlnire de la Constanța“ a declarat Simona Halep. Irina Begu consideră că nu doar Johanna Konta trebuie privită cu atenție. „Konta este o jucătoare foarte bună, cu un început de an foarte bun. La Fed Cup nu contează însă clasamentul, oricine poate pune probleme. Ne avantajează suprafața de joc și cred că suntem în avantaj din acest punct de vedere. Vor fi însă patru meciuri de simplu și unul de dublu la fel de grele și important va fi să ajungem primii la 3“, a precizat nr.33 WTA. „Sunt extrem de bucuroasă să fac parte din această echipă Cred că fiecare dintre noi va da tot ce are mai bun. Este o atmosferă frumoasă și vrem să ne bucurăm de rezultate“ a spus și Sorana Cîrstea.

MORAL BUN. Cel mai bun moral înaintea acestei confruntări îl are cu siguranță Monica Niculescu, care săptămâna trecută a reușit să câștige turneul de la Biel în proba de dublu. „Nu am mai jucat de aproape unan pe zgură, mă antreney acum de două zile și măsimt bine. Va fi o partidă grea la dublu împotriva lui Konta și Watson, dar vom vedea care va fi situația după prima zi de meciuri“ a mărturisit Monica Niculescu.

DEZAMĂGIT DE SITUAȚIA TERENURILOR. Ilie Năstase, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup, a criticat din nou situația la nivel național, lipsa terenurilor care să găzduiască astfel de partide sau turnee cu bugete uriașe, fiind o problemă pentru tenisul românesc. „Ele vin de la Wimbledon. Dacă aveam şi noi un turneu mare, aveam și no iun alt buget, dar așa ne chinuim. Dacă părinţii nu aveau bani să le susţină, jucătoarele nu erau acum aici. Mulțumim celor de la Idu că ne-au lăsat să jucăm, pentru că din păcate nu avem în țară 20-30 ce terenuri. Nu ați văzut că ne-au dat afară de la Progresul ? Să-l dăm jos pe tovarășul acela că este de 27 de ani acolo. Nici Ceaușescu nu a stat atât la conducere. Este afacerea lui, de la mama lui...“ a spus fostul lider al clasamentului ATP. Tragerea la sorți a partidelor va avea loc vineri, de la ora 12.30, la Hotel Iaki.

Sorin TEODOREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si cioromela la ce foloseste i-l mangaiati pe chelie si va aduce ghinion,cu parpanghel infrunte n-ati pe nimeni ftlor
0
0
Lasa ma Ilie ca ai luat tu baza "Vointa" si din daramata ce era a ajuns de ras. Vezi ai pierdut bumul imobiliar ca sa vinzi terenul si sa fugi cu banii. Acum ai baza si o faci islaz.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614