REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

„Trident Poseidon”, exercițiu militar românesc, gata de start

„Trident Poseidon”, exercițiu militar românesc, gata de start

Replica API 25 mai 2015 | 00:00 187

12 nave militare româneşti şi două nave militare străine participă la Exerciţiul „Trident Poseidon 2015”, programat pentru perioada 22-28 mai a.c. Dragorul Maritim „Shkval”, cu pavilion Bulgaria, a acostat vinery în portul militar Constanţa, iar duminică a sosit şi distrugătorul american „USS ROSS”, aflat pentru a doua dată în România. Exerciţiul „Trident Poseidon 2015” este organizat, în premieră, de Forţele Navale Române, fiind secvenţa navală a exerciţiului multinaţional „Romanian Trident 2015”, condus de către Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major General.

Potrivit Forțelor Navale, pe timpul staţionării navelor străine în portul Constanţa, militarii români şi străini participă la ateliere de lucru comune, organizate la bordul navelor, pentru stabilirea modalităţilor de acţiune, care vor fi executate pe mare, în timpul exerciţiilor şi tragerilor de luptă.

Cele 14 nave militare vor ieşi în largul mării luni, pentru a realiza exerciţii comune şi trageri de luptă, exersând proceduri specifice de răspuns în situaţii de criză, alături de exerciții în comun de interdicție maritimă, de căutare și descoperire submarine, exerciții de luptă împotriva minelor marine, exerciții de luptă la suprafață cu trageri de luptă pe mare, exerciții de remorcare a unei nave avariate. De asemenea, vor fi exersate și proceduri de identificare și urmărire a țintelor aeriene.

La exercițiul programat în perioada 22 - 28 mai 2015 vor participa fregate, dragoare maritime, corvete, nave purtătoare de rachete, remorchere maritime, nave de intervenție cu scafandri, elicoptere Puma Naval, în total peste 1.100 de militari.

Alături de forțele navale românești vor participa nave ale altor state NATO, din Bulgaria și SUA, precum și forțe aparținând Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Aeriene, ISU Dobrogea, Gărzii de Coastă, Grupului Servicii Petroliere și Direcției Medicale. Potrivit Forțelor Navale, scenariul exercițiului multinațional „Romanian Trident Poseidon 2015” este complex, acesta presupunând o colaborare interdepartamentală în situații de răspuns la criză. Vor fi executate exercitii de interdicție maritimă, de căutare și descoperire submarine, proceduri de identificare și urmărire ținte aeriene, exerciții de luptă împotriva minelor marine (MCM), exerciții de luptă la suprafață și trageri de luptă pe mare, exerciții de remorcare a unei nave avariate. De asemenea, în cadrul exercițiului, vor fi evaluate și certificate structurile Forțelor Navale Române nominalizate pentru pachetul de forțe NATO RESPONSE FORCE (NRF) 2016, respectiv Fregata Regina Maria, Dragorul Maritim 30, o grupă de scafandri EOD și ofițeri de stat major. Exercitiul face parte din Planul de Activități al Forțelor Navale Române pentru anul 2015 și are ca obiectiv ridicarea nivelului de instruire al marinarilor militari români.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369