REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trif: Voucherele de vacanţă au scos la lumină mare parte din economia care funcţiona la negru. Cererile de licenţiere, avans de peste 60%

Trif: Voucherele de vacanţă au scos la lumină mare parte din economia care funcţiona la negru. Cererile de licenţiere, avans de peste 60%

Replica API 7 iulie 2019 | 00:00 338

Bogdan Trif

Voucherele de vacanţă au scos la lumină mare parte din economia care funcţiona la negru în condiţiile în care, anul trecut, numărul operatorilor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului a crescut cu 60% iar în primul trimestru din acest an avansul este de circa 65%, susţine ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Măsura acordării voucherelor de vacanţă a scos la lumină foarte mare parte din economia care funcţiona la negru. Pentru că aceste vouchere pot fi acordate şi preluate doar de operatorii care sunt licenţiaţi, autorizaţi de Ministerul Turismului. În 2018, am avut o creştere cu aproape 60% a celor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului şi în primul trimestru al anului 2019 avem o creştere cu aproape 65% faţă de 2018", a afirmat ministrul Turismului duminică la Digi24.

Trif a precizat, însă, că această măsură nu reprezintă o subvenţionare ci determină românii să îşi petreacă vacanţa în ţară. El a arătat, totodată, că acei 1450 de lei nu ajung decât pentru două-trei zile pe litoralul românesc subliniind însă că banii sunt cheltuiţi în România nu în afara ţării.

Anul 2018 a fost primul în care s-au acordat vouchere de vacanţă iar beneficiari au fost aproape 1,2 milioane de români.

"Am infuzat aproape 400 de milioane (de euro, n.r.) în acest sector. Operatorii din turism ne-au cerut să nu renunţăm la această măsură motiv pentru care şi în 2019 şi în 2020 o vom menţine. Ne gândim chiar să o îmbunătăţim în anii următori", a precizat Bogdan Trif. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vauchere doar pentru bugetari, sunt epuizati,stresati si au nevoie de relaxare la munte sau la mare. In turismul asta privatizat cam 80% la mare, sta la dispozitia turistilor personal lucrator care nu beneficiaza nici macar de repausul saptamanal , dar de cum concediul de odihna;si cei care lucreaza in turism stiu ce spun. Ei de ce n-ar merita vauchere de vacanta sa se odihneasca si ei ca nu au program de 8 ore, cinci zile pe saptamana!!
0
0
Eu votez cu USR si sunt de acord cu tichetele de vacanta. O idee foarte buna acordarea voucherelor de vacanta, se vede cu ochiul liber ca turismul si investitiile au crescut si cresc in continuare
1
0
voucerele stimuleaza patronii sa dea prime de vacanta pentru ca inainte nu existau! Iar banii pentru ele vin din scoaterea la suprafata a evaziunii fiscale din cazari!! Ai auzit Mokengii?
0
0
Psd-ul ne spune sa fim uniti, sa avem un presedinte al tuturor romanilor, si ei dau aceste vouchere doar bugetarilor. De ce aceasta discriminare? Pentru a va asigura voturile? Cu ce este mai presus un angajat bugetar fata de un angajat la privat? Nu aceleasi taxe si impozite, platesc? Privatul mai produce ceva, pe cand bugetarul, doar paguba. Faceti dreptate pentru toti angajatii statului roman, ca de aia ne bagam plua si plecam!
2
0
Banii raman in tara la unii asa zis investitori in turism care vor sta linistiti ca banii nostrii sigur le vor intra in buzunar. Primele de vacanta sunt superioare voucherelor pentru ca creeaza concurenta. Sistemul turistic romanesc va fi anchilozat in lene. Se va sti ca vin voucherele adica bani asigurati. Deja exista o tendinta de crestere a preturilor. Dar noua ne plac voucherele net inferioare primelor de vacanta. Voucherele ne limiteaza la turismul nu intotdeauna de nivel inalt de la noi. Poate vrem sa vedem si altceva nu doar Romania. Nu prea vedem pacaleala. Pacat.
3
1
Voucherele de vacanta se achita din bugetul statului - adica din banii nostri, ai tuturor cetatenilor, si le fac biga mare la hotelieri.
8
6
Felicitari!
4
4
legea voucerelor e si pentru privati doar ca angajatii nu stiu sau nu vor sa le ceara se multumesc cu minim pe hartie si restul in mana iar patronii lor isi fac concediile cu familiile in strainatate
11
2
da ti le din taxele platite numai de bugetari .....taxele celelalte faceti statiuni moderne
13
0
Sunt foarte bune tichetele de vacanta pentru ca banii raman in tara si turismul creste, continuati sa le dati in fiecare an, felicitari!
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614