REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Triluri de privighetoare la Consiliul Local Cernavodă: Mariana Mircea şi Gabriela Răducanu au cerut să fie repuse în drepturi

Triluri de privighetoare la Consiliul Local Cernavodă: Mariana Mircea şi Gabriela Răducanu au cerut să fie repuse în drepturi

Replica API 1 iulie 2014 | 00:00 378

Deşi au câştigat în instanţă dreptul de a-şi continua mandatele de consilieri locali câştigate în urma alegerilor locale din 2012, Mariana Mircea, respectiv Gabriela Răducanu, vor mai avea de aşteptat până când îşi vor relua atribuţiile în consiliu. Luni, după şedinţa de Consiliu Local, Mariana Mircea şi Gabriela Răducanu au cerut să fie repuse în drepturi, potrivit hotărârilor judecătoreşti definitive obţinute luna trecută în instanţă. Consilierii n-au răspuns afirmativ solicitărilor foştilor consilieri şi au amânat discuţia pentru şedinţa următoare. "Au fost doar discuţii. La următoarea şedinţă ar trebui să le repună în drepturi. Mai durează. Consiliul Local nu a fost în instanţă cu dovada că au fost excluse din PSD - Organizaţia Locală Cernavodă. În momentul în care au fost excluse, şi-au pierdut calitatea de consilier. Trebuie un alt proces, deschis de Organizaţia Locală PSD şi să depună la dosar dovada că nu mai sunt membre de partid. E dificilă treaba. La şedinţa următoare vom discuta", a declarat, pentru Replica, consilierul local Dănuţ Pâţu.

Reamintim faptul că, la sfârşitul lunii martie, consilierii din Cernavodă au hotărât excluderea din consiliu a Gabrielei Răducanu, cât şi a fostului primar, Mariana Mircea. Ele au fost înlocuite de către Alexandru Ionuţ Bălan şi Marius Sponoche acesta din urmă fiind validat în locul Marianei Mircea. Cele două au obţinut, în luna mai, la Tribunalul Constanţa, anularea hotărârilor de Consiliu Local.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614