REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Trioul ORBAN, CHIȚAC și LUPU și-au SCHIMBAT `amabilități` POLITICE!

Trioul ORBAN, CHIȚAC și LUPU și-au SCHIMBAT `amabilități` POLITICE!

Replica API 27 iulie 2021 | 00:44 2076

La Casa de Cultură din Constanța, luni, 26 iulie, au avut loc alegerile la Organizația Județeană a PNL Constanța. La eveniment au participat, cum era de așteptat, greii din PNL, precum președintele Ludovic Orban, ministrul Florin Cîțu, Raluca Turcan, Emil Boc, cât și alții. În cadrul ședinței nu au lipsit nici discursurile siropoase, pe de o parte venite de la Mihai Lupu și Vergil Chițac, iar pe de altă parte de la Orban. Practic, acesta din urmă a fost primul care a aruncat săgeți spre edilul Chițac, căruia i-am reamintit că, în 2017, a demisionat din PNL. Primarul Constanței a primit săgeata, însă a redirecționat-o către Orban, la fel de elegant, amintindu-i că din vina lui a părăsit partidul. Nici Lupu nu s-au lăsat mai prejos și l-a urecheat pe Orban. Președintele CJ i-a transmis că administrația din Constanța are nevoie de susținere și de fonduri pentru dezvoltare, sprijin, pe care Orban nu l-a oferit atât timp cât a fost premier.

Cuvântul l-a luat și Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al PNL, la alegerile din toamnă. Fostul premier a vorbit despre Chițac și perioada cât acesta a ales să stea departe de PNL, pe vremea cât a fost senator.

”Am văzut că toată lumea îl felicită pe Vergil Chițac. Domnul Chițac, după ce a fost ales senator, s-a supărat și a plecat din PNL. Dar, a stat alături de noi, senator independent. M-am bucurat ca niciodată nu a votat cu PSD, ci a stat alături de noi chiar și independent. Încă din momentul în care Vergil Chitac a plecat din PNL eu m-am gândit că în 2020 nu este nimeni mai potrivit decât el la Constanța. Să nu credeți că decizia PNL Constanța de a-l susține la primărie a fost una ușoară. Am avut discuții, întâlniri, pentru a-i convinge că șansa de a câștiga e mult mai mare. Și a câștigat Astfel, datorită voturilor pe care le-a primit de la simpatizanții lui, dar și de la PNL. Competiția a fost dură și era aproape imposibil să câștigăm cu altcineva”, a spus Orban.

”E o mândrie să avem primari ca Scupra, Robert Negoiță, Mitroi, Liviu Negoiță”, a mai spus Orban. Bogdan Huțucă este un om extrem de serios și cel mai potrivit pentru această funcție. Am garanția că PNL Constanța va rămâne pe primul loc în 2024 la toate alegerile”, a completat fostul premier.

Răspunsul lui Chițac

”Am fost impresionat că domnul președinte Orban a dedicat o bună parte a domniei sale unei părți din istoria mea în PNL. Simț nevoie să prezint unele clarificări. Am acceptat în 2016 cu onoare de a candida la Primăria Constanța dar, în același timp, ușor surprins de absența unor lideri care să prezinte o candidatură credibilă. A urmat un moment critic, general de conducerea de la acea vreme. Alegerile au fost organizate în absența mea, nu am avut posibilitatea de a prezenta rapoarte și bilanțuri, în calitate de președinte al organizației municipale. Acel moment rușinos mi-a diminuat încrederea de a face perspectiva cu echipa de la PNL. Am solicitat președintelui Orban o soluție, oricare ar fi fost ea, am crezut că statutul PNL se va respecta. Soluția așteptată nu a venit niciodată. În aceste condiții am părăsit, în septembrie 2017, PNL. S a folosit cuvântul trădare, deși am fost o victimă. Am revenit în PNL pentru a candida și din nou și am reușit să învingem PSD după 20 de ani. Am găsit în Bogdan Huțucă un sprijin permanent, onest, un lider pe care Organizația PNL Constanța a avut și are nevoie. De aceea, am plăcerea de a-l recomanda și susține pe Huțucă la conducerea PNL pentru un nou mandat”, a spus Chițac.

”Odată cu alegerile locale de anul trecut, am început un drum lung și greu pentru modernizarea Constanței. Pentru a concretiza acest lucru avem nevoie de ajutor. Sunt aici pentru acest mesaj, comunitatea constănțeană are nevoie de sprijin guvernamental continuu. Este nevoie de un efort de recuperare imens și intens. Constanta are nevoie urgentă de un spital”, a conchis Chițac.

Mihai LUPU l-a UMILIT pe Ludovic ORBAN

”Voi face un apel la memorie, să știm cum am ajuns astăzi aici. În anul 2016, din cauza lipsei continue și repetate a rezultatelor echipei locale condusă de 11 ani de un președinte mediocru, obedient, mi-am prezentat demisia în biroul județean și am cerut demisia biroului, pentru a crea premizele unei echipe credibile în județul nostru. În 2017, a fost ales un președinte corect, onest și a condus cu pricepere o echipă nouă, unită. Fără această echipă rezultatul alegerilor din 2020 nu ar fi fost acestea. După 20 de ani, Constanța e în postura de a implementa proiecte pentru cetățeni și nevoile acestora.”, a spus Lupu.

Și Lupu este supărat pe Orban

”Nu vom uita că cetățenii vor altfel de administrație. Anul trecut, i-am cerut sprijinul premierului de atunci, dacă voi câștiga. Nu și-a adus aminte că la Constanța e un președinte de CJ. Administrația locală are nevoie de stabilitate, credibilitate. Vă pun o întrebare, domnule președinte: ați spus că cine pierde, va pleca acasă. Dacă veți reuși să fiți președinte, și veți fi premier, avem nevoie de susținere, cum vreți să se dezvolte Constanța, când nu avem alocări bugetare?”, a spus Lupu, referindu-se la Orban.

Andreea VREJOIU, Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faina 0 0 0
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614