REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Triplă aniversare la Medgidia

Triplă aniversare la Medgidia

Replica API 9 mai 2015 | 20:07 204

Medgidia a serbat vineri ziua de 9 mai, o zi cu triplă semnificație pentru români – Ziua Independenței, proclamată în anul 1977, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Evenimentul s-a desfășurat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” și a debutat cu intonarea imnurilor României, al Medgidiei, precum și cel a Uniunii Europene și arborarea drapelurilor. Parte din spectacol au fost ansamblul „Pandelașul”, care a dansat pentru publicul spectator, precum și fanfara „Dan Spătaru”, care, ca de fiecare dată, a încântat audiența cu cântece patriotice. Momentele muzicale au fost întregite cu poezie și cântec, susținute de artiști ai Casei de Cultură „Ioan N. Roman”.

Prezenți la această zi festivă au fost autoritățile locale, membrii ai Consiliului Local Municipal, oficiali ai Jandarmeriei, ISU Dobrogea și ai unităților militare din municipiu. Primarul Marian Iordache a vorbit despre importanța zilei de 9 mai în istoria românilor.

„Este ziua în care trebuie să ne amintim cu recunoștință de cei care au realizat cele două mari izbânzi istorice. În același timp, apartenența la Uniunea Europeană ne dă drepturi dar ne creează și obligații, de aceea azi este poate cea mai potrivită zi să ne reamintim atât beneficiile cât și obligațiile cetățeanului european și să ne comportăm ca atare, pentru a fi demni și egali celorlalți cetățeni din Europa. Adresez pe această cale tuturor cetățenilor Medgidiei, tuturor românilor și tuturor cetățenilor Europei urări de pace, prosperitate și mult succes în dezvoltarea economică și socială pentru ca traiul în Uniunea Europeană să fie la standardele dorite de fiecare dintre noi”, a spus edilul municipiului.

Pentru a marca așa cum se cuvine tripla aniversare, spectatorii au primit stegulețe cu tricolorul și cu drapelul Uniunii Europene, lucru care i-a încântat pe cei mici, veniți să ia parte la manifestare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218