REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tripleta Stavrositu, Cușu și Crăciun, amendată de Protecția Consumatorului pentru practici comerciale incorecte și acțiuni înșelătoare

Tripleta Stavrositu, Cușu și Crăciun, amendată de Protecția Consumatorului pentru practici comerciale incorecte și acțiuni înșelătoare

Replica API 5 august 2022 | 00:00 5964

Dorinel Turcu, Iancu Stavrositu, Iancu Cușu… sunt câteva nume destul de controversate în urbea de la malul mării. Cu toții au în comun afacerile pe care le împart, în special în domeniul serviciilor financiare. Alături de alte persoane, tripleta controlează Easy Credit 4 All care oferă împrumuturi, ipoteci, cărți de credit etc. Cu o cifră de afaceri 0, dar profit de peste 7 milioane de lei bifat anul trecut, societatea a fost pârâtă la Protecția Consumatorului, pentru practici incorecte. Și a fost amendată de comisari, cu peste 10.000 de lei.

Easy Credit 4 All se ocupă cu activități de servicii financiare care se referă, în primul rând, la contractarea de împrumuturi, ipoteci, cărți de credit etc. Asociații societății sunt nume grele din mediul de afaceri din Constanța. Dorinel Turcu, Iancu Stavrositu, Iancu Cușu, chiar și Adrian Rapotan, fostul șef al IPJ Constanța.

Iancu Stavrositu

La începutul anului, societatea a fost amendată de OPC pentru încălcarea mai multor articole de lege, precum: art.15 alin.1 lit. b) din Legea nr.363/2007, care prevede că ”utilizarea de către comercianţi a unor practici comerciale incorecte, astfel cum au fost definite la cap, este interzisă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei”, încălcarea prevederilor art.55 alin. 1 din OUG nr.52/2016, care prevede că ”după declararea scadenței anticipate, se poate percepe doar o dobândă penalizatoare calculată pe bază de procent fix și care nu poate fi mai mare de două puncte procentuale, care se adaugă la rata dobânzii contractuale„. Totodată, a fost amendată pentru încălcarea prevederilor art.53 alin. 1 din OUG nr.52/2016, care prevede că ”Rata dobânzii penalizatoare se calculează pe bază de procent fix ce nu poate fi mai mare de trei puncte procentuale, care se adaugă la rata dobânzii curente și se aplică la principalul restant”.

Amendată pentru practici incorecte

Pentru încălcarea prevederilor art. 15 alin.1 lit. b) din Legea nr. 363/2007, coroborate cu prevederile art. 6 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 363/2007, societății reclamante i-a fost aplicata sancțiunea principala a amenzii contravenționale in cuantum de 10.000 lei, in raport de prevederile art. 15 alin. 1 lit.b din Legea nr. 363/2007. De asemenea, agenții constatatori au propus încetarea practicii comerciale incorecte constatate.

Controlul a survenit după ce un client, care avea trei contracte de credit, a făcut sesizare la OPC. În urma controlului, s-a concluzionat că Easy Credit 4 AII IFN a perceput atât o rată a dobânzii, indiferent sub ce denumire ar fost prezentată în contract, pentru rambursarea lunară a creditului conform contractului, cât şi o altă dobândă care nu mai are în vedere rambursarea lunară, ci o rambursare care are în vedere o perioadă de până la 90 de zile.

Societatea a contestat amenda în instanță, în primă fază solicitând suspendarea producerii efectelor procesului verbal, acțiune pe care a pierdut, iar mai apoi anularea procesului verbal. Acțiunea încă se află pe rol.

Dorinel Turcu

Asociații firmei, nume controversate

Societatea Easy Credit 4 All Ifn SA este controlată de persoanele fizice Dorinel Turcu, cu 20 %, Nicolae Crăciun, cu 25 % din acțiuni, Cealera Ionut, cu 8% din capital, Dumitru Eugen-4%, Fonta Durlea Gabriela Veronica, cu 2 % din capital, la fel și Mitrea Viorica și Silberstein Mariana, iar Anastase Bursova și Samara Lidiea, dețin 1 % din capitalul social. Ca persoane fizice mai regăsim asociați, printre alții, pe Cușu Iancu, fratele Mariei Stavrositu, care deține 3 % din acțiuni.

Mai dețin acțiuni la firmă următoarele persoane juridice: Orient Ceramic SRL, deținută de Dorinel Turcu, care deține 2 %, al doilea asociat este Progress Consulting SA, administrată de fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Rapotan, și deținută de Cristina și Nicolae Crăciun, care deține 21 % din acțiuni. Al treilea asociat persoană fizică este SC Coremar Pilots SRL, a lui Adrian Iancu Stavrositu, soțul Mariei Stavrositu, fost deputat, cu doar 1 % din acțiuni.

Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri 0, profit de peste 7 milioane de lei bifat anul trecut și datorii de aproape 8 milioane de lei. Angajați sunt… 0.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iani..cum e muia dupa ce ai pierdut cu pilotinele? te stergi si aia e?
3
0
Iani, stie tot satu, numai tu nu - nevasta ta o arde cu avocatul !
0
0
turcu si amanta
0
0
Sa faci credit la Turc'!
0
0
Asa este cu machidonii astia,sant peste tot! Banc o rex, Petr o midia, .....si e c tera
2
0
Ce tot o dati cu Anaf-ul?!? Pai Cusu Iancu acolo e salariat!!
1
0
acesti machedoni trebuie luati la verificari !
0
0
Au dovada in text, desteptule
1
0
Bai fitzuica replica, voi cititi ce scrieti? Nu va corecteaza nimeni inainte de publicare? Ce pretentii sa ai cand ai asa zisi jurnalisti care lipeau afise cu reclama la bere, ca stoian!
1
0
Luati machidonii la bani marunti, pe toti si peste tot ! Astia devalizeaza bugetul !
1
0
Alo M****a iar ai facut o
1
0
cei 2 craciuni e cu cimitiru, de la energia, e putrezi de bani si nu se satura inca, poate dibcolo le vor ajunge, ptr o viata mai bunaa
1
0
Anafu unde este sa ia la purificat toate societatile o angajati, datorii de milioane si ei se sparg in figuri
0
0
Cum sa ai cifra de afaceri zero si sa ai profit 7 milioane? Alooo Replica...voi verificati ce scrieti?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218