REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Triplu asasinat la Constanţa: presupusul criminal şi-a petrecut noaptea la un fost coleg de puşcărie

Triplu asasinat la Constanţa: presupusul criminal şi-a petrecut noaptea la un fost coleg de puşcărie

Replica API 25 iulie 2014 | 00:00 613

Privire pierdută şi limbaj incoerent

Privire pierdută şi limbaj incoerent

Dacă urbea de la malul mării s-a confruntat cu crime desprinse parcă din filme, fiind vorba de persoane tranşate, îngropate de vii sau concubine ucise în bătaie doar pentru că nu au gătit corespunzător, de data aceasta în prim plan este un tânăr de doar 21 de ani, Alexandru Ştefan Stoica, proaspăt eliberat din penitenciar, care şi-a ucis bunica, mătuşa şi vărul cu mai multe lovituri de cuţit. A fugit apoi din casa ororilor cu o maşină, a abandonat-o şi a ajuns în Cumpăna, unde a umblat prin baruri, apoi a dormit la un prieten. Ieri, după audieri, a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Teribila faptă a fost descoperită în cursul zilei de miercuri, 23 iulie, de o rudă a celor ucişi. Au fost sesizaţi oamenii legii, care au găsit într-o casă de pe Şoseaua din Vii, din zona Kilometrul 5, scene îngrozitoare: trei cadavre şi mult sânge, ca şi cum încăperea ar fi fost gazda unui măcel. După primele cercetări a fost conturată prima ipoteză, şi anume că este vorba despre o dublă crimă, urmată de un suicid. Vecinii au spus că Alexandru Ştefan Stoica locuia acolo cu bunica lui, Gherghina Pârvuleţ, de 81 de ani, şi că în acea zi femeia ar fi luat pensia. Cealaltă femeie ucisă este mătuşa presupusului criminal, şi anume Paraschiva Martoiu, de 58 de ani, de aici şi ipoteza că a treia persoană moartă ar fi fost Alexandru, care le-ar fi ucis pe cele două femei întrucât nu au vrut să-i dea bani şi apoi s-a omorât şi el. Însă, o rudă care a venit la faţa locului a spus că tânărul mort nu e Alexandru, ci vărul lui, de 19 ani, Cristian Marius Martoiu. Oamenii legii au instituit imediat filtre şi au muncit la foc automat toată noaptea pentru depistarea făptaşului. "În cauză, s-a constituit o echipă complexă, sub coordonarea I.G.P.R. şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru clarificarea situaţiei de fapt. În urma datelor obţinute de la cercetarea la faţa locului şi a investigaţiilor, peste 500 de poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa au fost mobilizaţi pentru prinderea persoanei bănuite de comiterea faptei. În cauză, s-a solicitat sprijinul altor structuri M.A.I. din judeţul Constanţa, acţionându-se în sistem integrat. Astfel, au fost organizate peste 20 de filtre pe principalele artere rutiere din judeţ, efectuându-se căutări, persoana bănuită fiind dată în urmărire naţională", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Traseul criminalului din Km 5: a umblat prin baruri ÅŸi a dormit la un prieten

În mai puţin de 12 ore de la sesizare, poliţiştii constănţeni au depistat persoana în cauză, pe raza comunei Cumpăna. Aceasta se afla pe o bancă din faţa locuinţei unui amic. A fost ridicată şi dusă la audieri, care au durat mai multe ore. Potrivit primelor ipoteze, se pare că, imediat după comiterea faptei, Ştefan Alexandru Stoica, de 21 de ani, ar fi luat autoturismul vărului pe care doar ce îl omorâse, a condus o vreme, apoi a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, abandonând maşina pe o stradă din municipiu. Apoi s-a urcat într-un microbuz, dorind să meargă în Cumpăna, la o fată, după cum a spus chiar el, numai că, în staţie, s-a întâlnit cu un amic, pe care îl cunoscuse în penitenciar. Împreună au mers prin mai multe baruri din Cumpăna, lor alăturându-se mai mulţi tineri, însă nu au consumat nimic, după cum au spus angajaţii respectivelor unităţi. Din câte se pare, Alexandru era cam pierdut, nu vorbea coerent şi se comporta ciudat, motiv pentru care amicul lui i-a spus că poate rămâne la el peste noapte, dar a doua zi trebuie să plece. Însă, a doua zi de dimineaţă, amândoi au fost surprinşi de poliţişti pe banca din faţa casei, celălalt tânăr spunând că nu a ştiut nimic despre cele comise de Alexandru întrucât nu i-a spus nimic. Presuspul criminal doar ce fusese eliberat din penitenciar, unde săvârşise o pedeapsă pentru tâlhărie, pe când amicul lui fusese condamnat pentru ultraj. Alexandru nu-şi recunoaşte fapta şi nici nu este prea coerent în declaraţii, motiv pentru care va fi suspus unui examen psihiatric pentru a se hotărî dacă a avut discernământ. Vecinii acestuia au spus că era un ciudat şi se droga. "Sunt şocată şi acum, nu pot să-mi revin. Stătea cu bunica lui, la trei case de mine. Un drogat, asta e. Femeia luase ieri (miercuri - n.r.) pensia şi probabil că ăsta i-a cerut bani de droguri. A înjunghiat-o şi atunci au venit în vizită mătuşa lui şi cu vărul. I-a omorât şi pe ei. Ştiţi cum e, ceasul rău...", a spus o vecină care lucrează la un magazin, în zona Far. "Era de mic cu probleme, a fost la Şcoala 18, dar nu făcea faţă şi a fost mutat la Şcoala specială 2. L-a crescut bunica după ce părinţii lui au divorţat. Tatăl, din câte am auzit, s-a sinucis", a spus o altă vecină.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218