REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tromboză: semne de alarmă care arată că ai un cheag de sânge

Tromboză: semne de alarmă care arată că ai un cheag de sânge

Replica API 5 august 2022 | 00:00 1231

Cheagurile se formează în venele picioarelor, brațelor sau inghinale și se pot desprinde și se pot deplasa în alte părți ale corpului.

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune care apare atunci când se formează un cheag de sânge într-o venă profundă. Aceste cheaguri se formează de obicei în partea inferioară a picioarelor, coapse sau pelvis, dar se pot forma și în brațe. Această afecțiune este adesea gravă, deoarece cheagurile de sânge se pot desprinde și pot călători prin fluxul sanguin și ataca plămânii, blocând fluxul de sânge.

Simptomele cauzate de această afecțiune sunt de obicei umflarea piciorului afectat, durere, roșeață, senzație de căldură. În multe cazuri poate apărea fără a provoca simptome vizibile.

Semne care pot anunța un cheag de sânge

Așadar, este important să acordați atenție semnelor care pot anunța un cheag de sânge în organism. Iată câteva dintre ele:

Dureri de picioare: Unul dintre cele mai frecvente simptome ale trombozei venoase profunde sau este durerea sau furnicăturile în partea inferioară a picioarelor. Acesta este un semn de avertizare foarte periculos care este de obicei însoțit de convulsii constante și tocmai din acest motiv trebuie consultat un specialist pentru a trata această afecțiune la timp.

Dungi roșii ciudate pe piele: o vânătaie este o altă formă de cheag de sânge, dar atunci când sunt identificate dungi roșii, paralele cu venele, nu este o vânătaie, dimpotrivă, ar putea fi formarea unui cheag de sânge periculos pentru sănătate.

Când să mergi la medic

Aceste dungi se caracterizează prin faptul că sunt foarte calde la atingere, motiv pentru care trebuie consultat imediat un specialist pentru a evita riscul de infarct miocardic și alte probleme medicale grave.

Dureri în piept atunci când respirați: atunci când o persoană simte durere și furnicături în piept în timp ce respiră adânc, ar putea fi un semn al formării de cheaguri de sânge în plămâni. Acest simptom poate fi fatal, motiv pentru care este indicat să mergeți imediat la medic pentru o evaluare în timp util.

Dificultăți de respirație: dificultăți de respirație fără nicio cauză specifică și tulburările respiratorii ar putea fi o cauză a cheagurilor de sânge în jurul plămânilor.

În general, această afecțiune este de obicei însoțită de amețeli bruște.

Tuse inexplicabilă: trebuie acordată atenție tusei fără o cauză aparentă, precum și frecvenței cardiace și respiratorii.

Este important de reținut că atunci când este însoțită de tuse, durere în piept, aritmie sau dificultăți de respirație, trebuie consultat imediat un medic pentru a determina cauza și procedura de urmat, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614