REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TROTUARUL de pe CIȘMELEI se SURPĂ, din cauza investiției lui TAPANGEA

TROTUARUL de pe CIȘMELEI se SURPĂ, din cauza investiției lui TAPANGEA

Replica API 4 decembrie 2021 | 08:53 7754

Lucrările la imobilul de două etaje de pe strada Cișmelei, numărul 21A, au fost stopate, din pricina scandalului care s-a iscat. Terenul are destinația de spațiu verde, iar legea nu permite construcții în aceste condiții. Cei care locuiesc în zonă s-au mai liniștit, însă acum se confruntă cu o nouă problemă. Din cauza ploilor din ultima perioadă, trotuarul s-a surpat, iar trecătorii trebuie să acorde o atenție sporită pentru a evita o posibilă tragedie. Între timp, proprietara terenului, în speță, Georgeta Tapangea, nu renunță și se judecă cu Primăria Constanța pentru a putea continua investiția... iar municipalitatea face demersurile necesare pentru ca acel teren să redevină ce a fost cândva, și anume spațiu verde.

De luni de zile terenul de pe strada Cișmelei de la numărul 21A este subiect de discuții aprinse între locuitorii zonei. După ce lucrările au fost stopate de Primăria Constanța, iar consilierii au votat ca aici să fie edificată o grădină publică, proprietara terenului, Georgeta Tapangea, nu s-a lăsat și a deschis un proces în instanță. Problema este că, între timp, din cauza săpăturilor, trotuarul începe să se surpe punând în pericol viața celor ce tranzitează zona. „Pământul s-a surpat foarte mult. S-ar putea petrece o nenorocire oricând. Cum sunt tinerii de azi, dacă e și noapte și mai stau și cu ochii în telefon… doamne ferește. Eu sunt de părere că cine a săpat să se pună să-și pună în siguranță lucrarea că nu se poate așa ceva. Dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva nu o să răspundă nimeni. Ce, suntem sat fără câini?”, ne-a declarat un constănțean.

Situația este îngrijorătoare și deloc de neglijat. Sperăm ca administrația locală va lua atitudine, până când trotuarul nu va pleca la vale, de tot.

Cine este proprietarul terenului?

Proprietara terenului și, totodată, a investiției, este Georgeta Tapangea. Aceasta este și administratorul firmei Pizza Gusto SRL, înființată în anul 2015. Se pare că afacerile nu i-au mers deloc bine în anul fiscal 2020 deoarece firma a declarat o cifră de afaceri de 355 lei, un profit net de -15.633 lei, datorii de 247.560 lei și niciun angajat.

Poziționarea investiției stopate

Video:

Tapangea a dat în judecată Primăria

Georgeta Tapangea a solicitat, la Tribunalul Constanţa, suspendarea executării adresei din 30 iulie 2021 prin care a fost constatată nevalabilitatea autorizației de Construire nr. 1519/29.10.2018. Chiar dacă în şedinţa de Consiliu Local s-a votat aprobarea documentației tehnico – economice a terenului pentru “Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac din municipiul Constanța”, Georgeta Tapangea pare hotărâtă să nu renunţe. În data de 6 septembrie, Tribunalul Constanța i-a respins acțiunea formulată în instanță: „Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată - având ca obiect suspendare executare act administrativ- formulată de reclamanta Tapangea Georgeta în contradictoriu cu pârâta Primarul Municipiului Constanța”, este notat în minuta judecătorească.

Citește mai multe aici:Georgeta Tapangea încă SPERĂ să RECUPEREZE terenul de pe Cișmelei

Nemulțumită fiind, Tapangea a făcut recurs, următorul termen fiind pe 2 februarie 2022.

Captură portal instanțe

Primăria vrea pe acest teren o grădină publică

În locul imobilului dorit de Georgeta Tapangea, Primăria Constanța dorește să realizeze o grădină publică. În acest sens, în cursul zilei de vineri, 31 august a.c., consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico - economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru ”Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei – Tic Tac din municipiul Constanța”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce lucrari stopate ? Se toarna beton continuu
1
0
Vinovata este Primaria Constanta care nu aplica legea. Primarul bate campiile , iar consilierii si angajatii dorm in izmene.
1
0
Sa refaca trotuarul distrus! Ca nu este al ei. Alo, Primaria dormiti in birouri?
7
0
Insistati cu minciuni in toate articolele publications,proprietara a castigat un proces recent privind autorizatia de constructie!
6
9
Pai toate oile din colegac ,ceamurlia ,etc au distrus Constanta
18
2
Cum a intrat in posesia terenului ?. De aici sa plecam . Autorul articolului rog prezentati mod de preluare teren
28
2
ati vazut voi firma cimpaneza cu angajati si pe profit ? he he
20
2
I la lasat masa mostenire gunoi nenorocit
22
1
da cu blocu lu tapangea din cap de linie de la ciresica cum ramane? nu il dam jos?
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218