REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trotuarul „minuscul” din Cernavodă poate curma vieţi?

Trotuarul „minuscul” din Cernavodă poate curma vieţi?

Replica API 11 decembrie 2014 | 23:10 102

Un bărbat a murit pentru că a fost nevoit să meargă pe stradă. Poliţiştii spun altceva

Un bărbat a murit pentru că a fost nevoit să meargă pe stradă. Poliţiştii spun altceva

Situaţia trotuarului de pe strada Anghel Saligny din Cernavodă continuă să nemulţumească locuitorii. Aceştia susţin că este atât de îngust încât sunt nevoiţi să se deplaseze pe carosabil, astfel putându-se întâmpla tragedii. În plus, în data de 8 decembrie, chiar a avut loc un accident rutier mortal, susţin oamenii din Cernavodă. De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei susţin că nu prea sunt posibilităţi de remediere a problemei, decât să ia din terenurile private de pe margine, acolo unde sunt construite case.

„Accidentul a fost destul de urât. Dacă lărgeau trotuarul, omul nu mai era nevoit să meargă pe stradă. Mai ales că este sens unic putea fi îngustată cu 60 cm strada pentru siguranţa pietonilor. Este şi o stradă pe care elevii o folosesc pentru a ajunge la liceu”, ne-a spus un locuitor din Cernavodă. Mai exact, potrivit oamenilor legii, nefericitul eveniment rutier s-a petrecut în noaptea de 8 decembrie, în jurul orelor 23.15, când un bărbat se deplasa pe carosabil, fiind acroşat de un autoturism. În urma impactului, pietonul a decedat pe loc. Şoferul, care este din Cernavodă, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, acum fiind cercetat. Însă, potrivit poliţiştilor, accidentul nu s-a petrecut în porţiunea cu trotuar îngust, ei menţionând că pietonul ar fi avut loc să se deplaseze prin alte porţiuni de drum în afara părţii carosabile. Însă, locuitorii din Cernavodă o consideră, în continuare, o zonă periculoasă, cerând să se ia măsuri. De cealalată parte, reprezentanţii Primăriei spun că nu prea au ce să facă, dar aşteaptă oamenii să depună cereri. „Acele străzi au fost proiectate acum 70 şi ceva de ani, poate şi mai bine, şi au fost proiectate într-un anumit fel. Au mai fost îngustate ulterior, pe vremea lui Ceauşescu, când s-au construit casele, care sunt proprietăţi private. Nu avem cum, vă daţi seama, să intrăm peste ele. Pe stradă sunt doar două benzi de sens, nu prea avem cu să le îngustăm decât să intrăm în curţile oamenilor. În momentul în care s-au început reabilitările şi s-au pus borduri, am avut în calcul, dar nu ne-am putut permite să pătrundem pe proprietăţile private. Oricum, este vorba de o zonă destul de mică, trotuarul este îngustat în partea de vârf, e un fel de rampă să zic aşa, spre Dealul Columbiei, în dreptul a două curţi, pentru că oamenii aşa şi-au făcut casele pe vremea aceea. Aşa s-au dat terenurile. Însă, îi aşteptăm pe locuitori să depună nişte cereri, îi aşteptăm şi în audienţă la primar, pentru că nu au venit”, a declarat, pentru „Replica”, Sorina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cernavodă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102