REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Trump ameninţă în continuare Mexicul, pregătit să revadă acordul asupra imigraţiei

Trump ameninţă în continuare Mexicul, pregătit să revadă acordul asupra imigraţiei

Replica API 12 iunie 2019 | 00:00 373

Mexicul, asupra căruia preşedintele american, Donald Trump, a lăsat să planeze ameninţarea impunerii unor taxe vamale, a recunoscut luni că acordul asupra imigraţiei încheiat cu Washingtonul ar putea fi revizuit peste 45 de zile în privinţa chestiunii dreptului de azil dacă afluxul de imigranţi ilegali către Statele Unite nu se diminuează, transmite AFP.

La finalul mai multor zile de negocieri, Washingtonul şi Ciudad de Mexico au ajuns vineri la un acord legat de imigraţie, evitând astfel aplicarea cu începere de luni a unor taxe vamale pentru toate bunurile mexicane importate în SUA.

Mexicul s-a angajat printre altele să întărească controlul la frontiera sa cu Guatemala, în sudul ţării, şi să accelereze trimiterea migranţilor din America Centrală în ţările lor, în aşteptarea analizării cererii de azil în Statele Unite.

Trei zile după încheierea acordului, preşedintele american a reînnoit însă ameninţarea de a impune taxe vamale dacă Congresul mexican nu aprobă o clauză secretă, pe care nu a dezvăluit-o.

"Să nu anticipăm o problemă cu votul, dar dacă din vreun motiv oarecare aceasta nu este aprobată, taxele vamale vor fi introduse", a scris pe Twitter Donald Trump.

"Nu cred că mexicanii o vor respinge multă vreme", a insistat el de la Casa Albă, după ce a declarat la postul CNBC că această clauză secretă este "un instrument foarte puternic" în mâinile Statelor Unite.

Miliardarul republican a răspuns astfel criticilor aduse de New York Times, care a informat vineri că majoritatea măsurilor anunţate de Mexic în acord au fost convenite deja în cursul negocierilor anterioare.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a salutat, la rândul său, "cel mai serios angajament până în prezent" al mexicanilor pentru lupta împotriva imigraţiei ilegale.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Opriti exodul trogloditilor in tara voastra. Nu fac altceva decat sa traga societatea in jos.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367