REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trump anunţă că transcriptul celei de-a doua convorbiri cu Zelenski ar putea fi publicat marţi

Trump anunţă că transcriptul celei de-a doua convorbiri cu Zelenski ar putea fi publicat marţi

Replica API 11 noiembrie 2019 | 00:00 383

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că transcriptul unei a doua convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski ar putea fi publicat în viitorul apropiat de Casa Albă, transmite Reuters.

''Avem încă un transcript care apare, ceea ce este foarte important. Vă voi da un al doilea transcript, pentru că am avut două convorbiri telefonice cu preşedintele Ucrainei'', a spus Trump la baza militară Andrews înainte de a pleca într-o vizită în statul Alabama.

Liderul american a adăugat că al doilea transcript va fi probabil difuzat marţi, 12 noiembrie.

La 25 septembrie a fost publicată stenograma convorbirii telefonice avute în 25 iulie de Donald Trump cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. În respectiva convorbire s-a discutat şi despre investigaţia pentru corupţie desfăşurată de autorităţile de la Kiev împotriva fiului fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi care ar fi fost oprită în urma intervenţiei acestuia din urmă.

''Există multe discuţii despre fiul lui Biden, că Biden a oprit investigaţia şi mulţi doresc să afle despre aceasta, aşadar dacă aţi putea face ceva cu procurorul general ar fi minunat. Biden s-a lăudat că a oprit investigaţia, deci dacă aţi putea vedea despre ce este vorba ... Pentru mine sună oribil'', i-a spus Trump lui Zelenski.

Acesta din urmă i-a răspuns că este ''la curent cu această situaţie'' şi l-a asigurat că viitorul procuror general ucrainean se va ocupa de această problemă. ''Viitorul procuror general va fi 100% omul meu, candidatul meu (...) El sau ea va examina această situaţie, în mod specific compania pe care aţi menţionat-o în acest caz. Ideea investigării acestui caz este să restabilim corectitudinea, aşadar ne vom ocupa de aceasta'', l-a asigurat Zelenski, cerându-i lui Trump ca în cazul în care dispune de informaţii suplimentare utile acestei investigaţii să le pună la dispoziţia Ucrainei.

Această convorbire, interceptată de serviciile secrete americane, a fost urmată de un denunţ intern al unui membru al acestor servicii, presa relatând în urma acestui denunţ că Donald Trump i-ar fi făcut o ''promisiune'' neobişnuită lui Zelenski şi l-a încurajat în privinţa unei investigaţii asupra fiului lui Joe Biden. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102