REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trump îi acuză pe democraţi că au lansat o „cruciadă împotriva democraţiei“

Trump îi acuză pe democraţi că au lansat o „cruciadă împotriva democraţiei“

Replica API 12 octombrie 2019 | 00:00 392

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump, aflat în conflict deschis cu democraţii din Congres, care au lansat o procedură de destituire împotriva sa, i-a acuzat pe aceştia că au lansat o "cruciadă pentru a distruge democraţia" din SUA, într-un discurs deosebit de agresiv susţinut joi seara la un miting în Minnesota, transmit dpa şi AFP.

"Democraţii sunt într-o cruciadă pentru a ne distruge democraţia. Nu vom permite să se întâmple aşa ceva. Îi vom învinge", a declarat Trump în faţa mulţimii, care purta caschete roşii şi tricouri cu sloganul: "Poliţiştii alături de Trump".

Liderul de la Casa Albă s-a angajat că "vânătoarea de vrăjitoare" lansată împotriva sa va eşua şi, mai mult, se va răsfrânge la alegerile prezidenţiale de anul viitor printr-o surclasare a democraţilor "cum nu au mai văzut vreodată în istoria" Statelor Unite.

"Sunt răi", a subliniat Trump referitor la democraţi, sugerându-le susţinătorilor săi - în pofida rezultatelor contrare ale unor sondaje de opinie - că se află înaintea rivalilor săi în preferinţele de vot.

"Vor să ne destituie preşedintele. Nu prea cred", a insistat Trump. "Cred că vom avea un rezultat cum nu s-a mai văzut în istoria ţării noastre".

Donald Trump l-a atacat direct pe rivalul său democrat Joe Biden, al cărui fiu Hunter Biden s-a aflat în centrul controversei care a dus la lansarea procedurii de impeachment, din cauza activităţilor sale în Ucraina ca membru al consiliului de administraţie al unei companii private petroliere, activităţi pe care Trump este acuzat că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să le ancheteze într-o recentă convorbire telefonică.

Joe Biden "nu a fost considerat niciodată un senator bun. Şi singurul motiv pentru care a fost considerat bun ca vicepreşedinte a fost pentru că a ştiut să-l pupe în fund pe Barack Obama", a spus Trump.

Şeful statului nu a iertat-o nici pe preşedinta democrată a Camerei reprezentanţilor, afirmând despre aceasta că "ori este foarte proastă, ori îşi pierde capul, ori este necinstită".

Nu a scăpat de furia preşedintelui nici reprezentanta democrată de Minnesota Ilhan Omar, una dintre cele patru membre ale Congresului provenite din rândurile minorităţilor pe care Trump le-a îndemnat acum câteva luni "să se întoarcă de unde au venit".

"Este o socialistă care urăşte America. E o ruşine pentru ţara noastră şi este unul din motivele pentru care noi vom câştiga în acest stat", a conchis liderul de la Casa Albă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614