REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Trump îi întinde o mână lui Kim: SUA anulează sancțiuni impuse Phenianului

Trump îi întinde o mână lui Kim: SUA anulează sancțiuni impuse Phenianului

Replica API 22 martie 2019 | 00:00 188

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri după-amiază că a ordonat anularea unor sancţiuni pe care Departamentul american al Trezoreriei tocmai le-a impus Coreei de Nord, potrivit Mediafax.

"S-a anunţat astăzi de către Departamentul american al Trezoreriei că noi sancţiuni de amploare vor fi adăugate celor impuse deja Coreei de Nord. Am ordonat deja retragerea acestor sancţiuni suplimentare!", a declarat Donald Trump vineri după-amiază prin Twitter.

Deocamdată, nu este clar la ce sancţiuni se referă Donald Trump, deşi Statele Unite au anunţat joi introducerea pe o listă neagră a două companii chineze acuzate că ajută Coreea de Nord să evite sancţiunile impuse din cauza programului nuclear, comentează agenţia de presă Reuters.

Donald Trump s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, dar negocierile pe tema denuclearizării nu au ajuns încă la niciun rezultat.

Coreea de Nord a arătat marţi că nu există justificare pentru menţinerea integrală a sancţiunilor la adresa sa atât timp cât Phenianul a stopat testele nucleare şi balistice în ultimele 15 luni, transmite Reuters.

La summitul de la Hanoi de luna trecută dintre liderul de la Phenian, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, Statele Unite "au venit cu argumentul absurd că diminuarea sancţiunilor este imposibilă înainte de denuclearizare", a mai spus Ju.

Potrivit media internaţionale, ceremonia de semnare a fost anulată, iar discuţiile au fost întrerupte după ce SUA au refuzat solicitările nord-coreenilor privind ridicarea sancţiunilor.

Washingtonul a explicat că regimul nord-coreean a dorit ridicarea integrală a sancţiunilor, dar, întrucât nu s-au înregistrat progrese suficiente privind denuclearizarea, SUA nu pot să fie de acord cu o astfel de măsură.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614