REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Trump va susţine un discurs în faţa trupelor americane în Polonia

Trump va susţine un discurs în faţa trupelor americane în Polonia

Replica API 15 august 2019 | 00:00 380

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump urmează să susţină un discurs în faţa trupelor americane staţionate în Polonia, în timpul vizitei pe care o va efectua în această ţară, a declarat miercuri ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, transmite agenţia DPA.

Oficialul polonez a menţionat că acest discurs, care vine după acordul din luna iunie privind creşterea prezenţei militare americane în Polonia, va fi susţinut într-una din cele şase locaţii unde sunt staţionate trupele americane.

Donald Trump începe pe 24 august un turneu european în cadrul căruia între 31 august şi 2 septembrie se va afla în Polonia, unde va participa la marcarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele polonez Andrzej Duda şi Donald Trump au semnat în luna iunie un acord ce prevede creşterea efectivelor trupelor americane staţionate în Polonia de la 4.500 la cel puţin 5.500 de militari şi amplasarea în această ţară a comandamentului unei divizii americane.

Dar Trump nu doreşte suplimentarea trupelor americane în Europa, astfel că el a decis ca noile trupe dislocate în Polonia să fie transferate din rândul celor deja desfăşurate în alte state, cum ar fi de pildă Germania, ţară pe care preşedintele american o critică pentru bugetul redus alocat apărării, în timp ce laudă Polonia pentru că a alocat apărării 2% din PIB şi în special pentru disponibilitatea ei de a finanţa trupele americane.

''Ei (polonezii n.red) s-au oferit să ne finanţeze trupele şi multe alte lucruri. Aşa trebuie să se procedeze, nu prin aceste acorduri stupide cu toate celelalte ţări care profită de pe urma noastră'', a spus Trump vineri în faţa presei la Casa Albă, întrebat despre o declaraţie a ambasadorului SUA la Berlin, Richard Grenell. Acesta a spus într-un interviu acordat agenţiei DPA că "este de-a dreptul jignitor că, în timp ce contribuabilii americani continuă să plătească pentru menţinerea a peste 50.000 de soldaţi americani în Germania, germanii îşi cheltuiesc excedentul pe programe interne".

Cu o zi înaintea acestei declaraţii a ambasadorului Grenell, ambasadoarea SUA la Varşovia, Georgette Mosbacher, a afirmat că "trupele americane din Germania ar fi binevenite în Polonia", ţară care 'i-ar primi cu bucurie' pe teritoriul său pe soldaţii americani. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adica in fata polonezelor la cre regulam noi in draci in anii 80 la solar.saracule
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367