REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Trupa de teatru Mini-Amphitéâtre, a Liceului Teoretic Ovidius, premiată la Festivalul Francofon din Italia

Trupa de teatru Mini-Amphitéâtre, a Liceului Teoretic Ovidius, premiată la Festivalul Francofon din Italia

Replica API 24 februarie 2017 | 00:49 491

Trupa „Mini-Amphithéâtre” a liceului teoretic Ovidius, Constanţa, a câștigat premiul pentru dimanism, culoare şi jocul micilor actori în cadrul Festivalul Internațional de Teatru francofon „14es Journées de Théâtre Scolaire Francophone de Piano di Sorrento”, desfășurat în Italia, sub organizarea Institutului francez din Napoli, a Asociaţiei naţionale italiene de acţiune teatrală, în perioada 1-26 februarie 2017, aceştia participând în săptămâna 12-19 februarie, dedicată elevilor francofoni cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani. La acest fetival şi-au dat concursul 15 trupe de teatru, provenind din Franţa, Italia, Belgia, România.

Cu această ocazie, 23 de elevi ovidişti îndrumaţi de doamnele profesoare Lavinia Gheorghiu şi Cristina Gavrila, coordonatoare ale proiectului, suţinute în acest demers de Cristina Anghel, directorul liceului teoretic Ovidius, au pus în scenă piesa „Après la pluie, le beau temps”, scrisă de Ann Rocard.

Ziua de 16 februarie a fost una specială, deoarece micii actori ovidişti, au urcat pe scenă pentru prima dată, urmăriţi cu atenţie de un juriu experimentat şi un public curios. Oraganizatorii festivalulului au apreciat ca piesa a fost adecvată vârstei elevilor şi că micii actori prin jocul lor, au transmis energie şi veselie. Bucuria a fost şi mai mare când au primit trofeul şi diplomele , într-un cadru de festival, înconjuraţi de aparate de fotografiat şi camere de filmat.

În cadrul festivalului micii actori ovidişti au avut ocazia să socializeze în limba franceză și să-și îmbogățească pregătirea actoricească prin ateliere susținute de actori profesionişti din Franța, Italia și România.

"Pentru a îmbina arta şi istoria locurilor, ovidiştii au vizitat Napoli, Pompei – oraşul misterelor, splendoarea coastei Amalfitane cu toate contrastele acesteia: Sorrento, Piano di Sorrento, Positano, Amalfi, Vietri sul Mare, aici fiind impresionaţi de specificul acestuia, ceramica, terminând periplul cu oraşul portuar Salerno. Micii actori ovidişti au avut ocazia să descopere frumuseţea naturii, oferită de insula Capri, ca în ultima zi să fie încântaţi de eterna Roma.

Această experienţă nu este decât o pagină din multe altele ce le vom scrie pe scena Fesivalului de teatru francofon de la Sorrento, pagini ce vor rămâne o viaţă in sertarul preţios al amintirilor la care vom reveni mereu pentru a ne bucura de ele", spun reprezentanții Liceului Teoretic Ovidius din Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O labareala frantuzita!
0
0
Da niste multumiri d-nei profesoare Maria Andresoiu? Nimic, nici macar un multumesc ca ne-ati ajutat si indrumat! Despre ce vorbim?
0
0
sa-I angajam la teatru de papusi in locul elefantilor de acolo
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614