REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trupul neînsufleţit al studentului înghiţit de ape a fost găsit

Trupul neînsufleţit al studentului înghiţit de ape a fost găsit

Replica API 14 mai 2015 | 00:17 99

Tragedie la Hârşova

Tragedie la Hârşova

După îndelungi căutări, mai mulţi scafandri au găsit trupul neînsufleţit al lui Ioan Munteanu, în apropiere de locul unde a fost văzut pentru ultima oară. Era în jur de ora 16.00, miercuri, 13 mai, când tragedia a fost confirmată şi asta pentru că atât familia cât şi prietenii trăiau cu speranţa că se poate întâmpla o minune.

Prietenii tânărului student, înghiţit de ape la Hârşova, nu au vrut să accepte că acesta a murit. Toţi se aşteaptau la o minune, spunând că sigur va veni şi glumi pe seama celor întâmplate. În plus, aceştia au vorbit pe Facebook, dându-şi întâlnire pe malul Dunării, pentru a-l căuta. „După ora 12.00 (miercuri, 13 mai – n.r.) o să mergem la Ionică. Cine poate să vină... O să mergem pe mal, să îl ajutăm pe Ioan”, a scris pe Facebook un prieten al lui Ioan. „La câte păreri de rău am văzut pe Facebook, măcar un sfert poate vin să ajute”, a scris altcineva. „Ionică nu e mort! O să vină să mergem la o bere, să ne distrăm şi să râdă de noi că am crezut una ca asta. O să vină şi o să le dea peste nas tuturor care vorbesc de el la trecut. El e un băiat puternic şi sigur se întoarce pentru că toată lumea îl aşteaptă cu braţele deschise”, au mai scris amicii lui pe site-ul de socializare. Însă, căutările ISU Dobrogea nu au mai fost reluate în cursul zilei de miercuri, 13 mai, din pricina curenţilor puternici, însă mai mulţi scafandri au fost la faţa locului, reuşind să găsească trupul studentului.

Odată găsit, lacrimile celor dragi au fost de neoprit, mesajele începând să curgă pe Facebook. Reamintim că Ioan Munteanu avea 20 de ani şi provenea dintr-o familie numeroasă din Hârşova. Cu mama profesoară de religie, Ioan, după ce a absolvit Liceul Teoretic Ioan Cotovu din localitate, s-a înscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius. Era student în primul an şi stătea la Căminul din zona Pescărie, însă venea des pe acasă, acolo unde avea şi prieteni. Aşa s-a întâmplat şi în seara de 11 mai, când Ioan s-a întâlnit cu doi amici, în jurul orelor 21.00, hotărând să meargă la scăldat. Au intrat toţi trei în apele Dunării, dar au ieşit doar doi, Ioan nemaiputând să ajungă la mal din pricina curenţilor puternici. Băieţii au sunat la 112 şi imediat au început căutările. Din nefericire, după câteva ore au fost sistate şi reluate a doua zi dimineaţă, adică marţi, 12 mai. Pe tot parcursul zilei militarii din cadrul ISU Dobrogea, angajaţi ai Gărzii de Coastă şi mai mulţi scafandri au cercetat fiecare metru pătrat, fără nici un rezultat, din păcate. Spre seară, căutările au fost, din nou, oprite.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102