REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TSD Constanța încurajează tinerii să iasă la vot!

TSD Constanța încurajează tinerii să iasă la vot!

Replica API 13 noiembrie 2018 | 00:48 457

Tineretul înseamnă în clipa aceasta tot ce va fi, în faţa a tot ce a fost, sau, altfel spus, tinerii sunt prezentul și viitorul unei țări, de aceea trebuie să ținem cont că vocea lor trebuie să se facă auzită.

TSD Municipiul Constanța a fost partener local, alături de Asociația Youth Vision Constanța, în proiectul “VOTE EU - Encouraging Young Europeans to Vote”, proiect menit să-i facă pe tineri să înțeleagă rolul cetățeanului european și mai ales să conștientizeze importanța implicării în viața comunității și în procesul democratic de votare.

Tinerii social democrați constănțeni, alături de cei 27 de tineri din cele 9 țări partenere în proiect – Grecia, Franța, Italia, Cipru, Portugalia, Ungaria, Spania, Bulgaria și România – au participat, împreună cu reprezentanții administrației locale, deputații de Constanța, ONG-uri și cadre universitare, la o dezbatere în care au fost puse pe tapet principalele motive și problematici pentru care tinerii nu participă activ la viața politică și procesul legislativ de votare. Tinerii și-au prezentat punctele de vedere, au fost ascultați și au primit informații utile din partea decidenților, care le-au promis că vor încerca să-i susțină mai mult în inițiativele lor și să-i asculte ori de câte ori vor dori ca vocea lor să se facă auzită în spațiul public și nu numai.

“Cred că e momentul ca tinerii să fie mai conştienţi de rolul lor în societate şi cred că acest tip de acţiuni le îmbogăţeşte cunoştinţele, îi face să fie mai conştienţi, le stimulează acest apetit de a se îndrepta spre tot ceea ce înseamnă organismele europene, dar şi către instituţiile statului român”, a declarat deputatul PSD, George Vișan, după întâlnirea cu tinerii.

TSD Municipiul Constanța a ales să se alăture acestui proiect deoarece este important ca mesajul transmis de tineri să ajungă către reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în procesul decizional și pentru ca aceștia să înțeleagă ce gândesc tinerii despre sistemul politic în care trăiesc, să cunoască valorile și atitudinile lor politice și să afle care sunt așteptările lor din partea mediului politic.

“Ne dorim să devenim un liant între mediul politic şi aspiraţiile şi motivaţiile tinerilor, să încurajăm participarea activă şi democraţia participativă. Consider că un prim pas pe care îl putem face este să generăm politici publice cu care aceştia să rezoneze şi pe care aceştia să le considere utile pentru ei”, a declarat Leonard Drăgan, preşedinte TSD Municipiul Constanța.

Parteneriatul local dintre tinerii social democrați constănțeni și Asociația Youth Vision Constanța se va derula până în luna mai 2019, timp în care, ambele organizații vor derula programe comune de constientizare a importanței exercitării dreptului de vot.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TOT SLUGI DEGENERATE
0
0
Felicitari pentru aceasta initiativa. Intr o lume in care toata lumea stie doar sa acuze acesti tineri demonstreaza ca lucrurile se pot schimba prin intermediul generatiei lor. BRAVO. Va tin pumnii
1
0
au mai fost borfasi la conducere, dar parca ka astia de-acum care fac legi cum sa nu pateasca si sa nu piarda HOTII nimic, niciodata n-a fost!.Ne-a dat Dumnezeu escrocii si criminalii pe care ai avem astazi, ca sa realizam ce crima odioasa s-a facut in 1989 prin asasinarea lui Ceausescu,un om simplu dar care scosese Romania din evul mediu.Ceausescu ne-a lasat o Romanie ''la cheie''cu tot ce aveam nevoie,o forta economica si oameni educati. Ce-avem acum, vedem cu totii si ne ingrozim!
2
0
Poti sa sugi taragotul fara sa te apleci, si sa imi ei flocii din cur in gura....
2
0
fiica-ta va infunda puscarie , pt muie neprotejata ! vezi ma cacat imbalsamat ....de friedman pensionat ....de familia ta de boschetari . Deocamdata noi decidem , iar un bou ca tine executa !
1
2
Sunt mandru de Leo. L-am invatat tot ce stie!
3
0
De ce sa mai iasa la vot?
3
0
cacatii astia mici de la tsd vor si ei vile masini amante cum au vazut ei la pesedeii aia grei hotii romaniei
10
1
numai ca puscariasul draknea precum si mincinosul tariceanu stau pe un butoi de pulbere- vor inftrunta puscaria
11
3
Mai bine nu mai incurajati ca daca ies tinerii la vot se duce dracu psd ul
11
1
Evident ! Contra lkliberschimbistilor johanisti
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614