REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TSD Constanţa, precizări pe tema legii care ajută tinerii din centrele de plasament să se angajeze în sistemul public privat

TSD Constanţa, precizări pe tema legii care ajută tinerii din centrele de plasament să se angajeze în sistemul public privat

Replica API 13 ianuarie 2018 | 00:43 555

Instituțiile publice locale vor putea angaja, timp de 2 ani de zile, tineri dezavantajați cu vârsta între 16 și 26 de ani, pentru a putea dobândi diverse competențe și experiență pe piața muncii.

Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care autoritățile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se află în sistemul de protecție, provin din acesta sau au un copil în întreținere.

În acest context, președintele TSD Constanța, Nicu Roșu, consideră benefică măsura adoptată de Guvern, şi explică şi de ce. „Tinerii Social Democrați din Constanța salută legea privind integrarea în muncă, în cadrul autorităților publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajați, măsura prevăzută în Programul de Guvernare PSD la secțiunea “Șanse reale pentru tineri”. Astfel, se dă posibilitatea tinerilor aflați în sistemul de protecție al copilului să dobândească o experiență în muncă, pentru 24 de luni, având mai apoi șanse mult mai mari să-și găsească un job în mediul privat. Tinerii reprezintă viitorul României, și dacă vrem ca viitorul să sune bine, trebuie să investim în ei”, a precizat președintele TSD Constanța, Nicu Roșu.

Oana Bocănete, vicepreședinte TSD Constanța declară că programul “Pasarela” are ca scop integrarea tinerilor proveniți din centrele de plasament. „Ideea de angajare a tinerilor cu vârsta între 16 şi 26 de ani, care se află în sistemul de protecţie a copilului sau au un copil în întreţinere este binevenită, mai ales că în România ultimilor ani media tinerilor absolvenţi fără diplomă de bacalaureat a atins cote alarmante. Cei 2 ani de stagiu le va oferi tinerilor posibilitatea unei calificări şi a unei experienţe profesionale care să-i ajute mai departe la integrarea în rândul persoanelor cu şanse egale în societate”, a precizat Oana Bocănete.

Prin intermediul programului de tip "Pasarela", locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi "abilităţi transferabile" în joburile din sectorul privat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intrebarea este daca acesti tineri vor avea loc de beizadelele psd-iste angajate de tatici si mamici in posturi caldute.Aceste beizadele tinute in puf de taticii lor baroni psd-isti vin sa ne dea lectii despre doctrina socialista ,invatata de la mamica sau taticul lor in timp ce scotoceau in sacul cu bani publici.
3
0
Eu unul nu imi permit sa dau bani pe luna ca ma intretin ai mei. In schimb ma folosesc de romanasii de la partid pentru a ajunge sus. Nu va mai legati de machedoni ca nu sunt ei de vina ca sunt agramati.
2
0
Sa iti permiti GLE coupe Cu 1000 lei rata? Unde? Ca vreau si eu 2! Cred ca ai uitat undeva pe drum un zero!
2
0
De obicei noi avem neamuri si ne ajutam reciproc. Ne angajam unul pe altul, ne favorizam verii, chestii pe care voi le numiti nepotism, noi le numim datorie de familie. Nu este gresit sa fii bogat, este gresit sa ajungi bogat prin hotie! Masinile despre care tu vorbeai ti le poti permite si tu daca ai 1000de lei pe luna pentru rata, asa ca nu te mai da asa de rotund. Multi dintre noi nu bem si nu fumam cum fac tiganii
0
1
De unde au "tinerii" astia bani de GLE Coupe, X5 sau A8-uri?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218