REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tsunami politic după ce Guvernul a adoptat OUG pe legile justiției: 'Tudorele, fă ceva: dă-ți DEMISIA!'

Tsunami politic după ce Guvernul a adoptat OUG pe legile justiției: 'Tudorele, fă ceva: dă-ți DEMISIA!'

Replica API 16 octombrie 2018 | 00:00 251

Deputatul PNL, Pavel Popescu, cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce Guvernul a adoptat OUG pe legile justiției. „E ca la balamuc”, apreciază liberalul, care nu înțelege urgența Ordonanței. De asemenea, liberalul atrage atenția că modificările au ca scop secundar blocarea anchetelor din „dosarele fierbinti pentru PSD-ALDE”.

„Tudorele, fă ceva: dă-ți DEMISIA!

Anul acesta în luna martie, mult prea distinsul ministru al justiției, membru al celui mai incompetent guvern din istoria României, îi cerea Procurorului General să comunice dacă şi câte protocoale secrete au fost încheiate între Ministerul Public, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Serviciul Român de Informaţii, data încheierii şi semnatarii respectivelor protocoale şi începerea procedurii legale de desecretizare a conţinutului acestora. ”Scopul nobil” al acestui demers era foarte precis: poate mai scapă unii politicieni cu condamnări și/sau dosare pe rol de lama rece a justiției.

Ipocrizia și disperarea acestui guvern netrebnic pare să nu mai aibă capăt. Așa se face că imediat după evenimentele din 10 august, care va rămâne cea mai neagră zi pentru democrația românescă după mineriadele din 1990 și 1992, ministerul de interne secretizează documente în baza cărora Jandarmeria a intervenit cu sălbăticie asupra manifestanților pașnici care protestau împotriva corupților din Parlament și Guvern. Secretizarea acestor documente avea rolul de-a îngreuna ancheta procurorilor în dosarul 10 august. Nu mai spun că astfel se încalcă Art.33 din Legea nr.182/2002 privind protecția informațiilor clasificate: ”Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucţionarea justiţiei.”

Câteva zile mai târziu, mai precis în data de 20 septembrie, Procurorul General, domnul Augustin Lazăr, declara că actele cerute Jandarmeriei nu au fost încă desecretizate. Cu toate acestea, procurorii continuă audierile.

Azi, 15 octombrie, Guvernul o face lată din nou și emite o Ordonanță de Urgență (care o fi oare urgența?) care are ca scop modificarea legilor justiției modificate deja. E ca la balamuc. Printre altele, aceste modificari aduse modificării au ca scop secundar blocarea anchetelor din dosarele fierbinti pentru PSD-ALDE: Revolutia, Mineriada și Abuzurile Jandarmeriei. Scopul principal al măsurii rămâne (re)politizarea justiției.

Am înțeles de la domnul Dragnea că atunci când îl roagă ceva pe Tudorel, acesta e tare ascultător… ”eu îl rog și el ascultă!”

Dacă treaba merge pe rugăminți, te rog și eu, te rog frumos, domnule Tudorel Toader, pleacă! Dă-ți demisia! Ajungă-ți!”, este mesajul liberalului postat pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sugarel slugarel sluga model pt tiganu liviu psd se disfinteaza cine mai viteaza psd
0
0
daca opozitia , dupa tine, linge in cur tortionarii ,adica multimea de manifestanti, boule, atunci tu esti plin de cacat psd-ist...
1
0
Popescu e un analfabet care se baga in seama. Penelistii sunt incantati de legile justitiei - in frunte cu Orban si Blaga.
0
3
R-ati ai dracu de pesedei jegosi ! Muie cu cacat la toti postacii pesedei si la pesedei ! Muie dragnea, muie pesede !!!
2
1
Ei bine,liberalii de fapt poarta numele degeaba,ei fiind de fapt niste bravi urmasi ai lui Stalin ,pe alocuri si ai luiHitler.Care liberali,cand ei se ocupa de lins in cur tortionarii de tip nou si deloc de marile probleme ale romanilor? Opozitie nu inseamna sa dai in cap celui de la putere,ci sa arati ca tu esti mai bun,sa demonstrezi ca ai merita sa fii ales pentru ca poti face mai bine pentru tara. De unde naiba? PNL,USR,parca sunt batausi descreierati care smardoiesc oamenii la meciuri de fotbal.Nimic constructiv in capetele alea pline de violenta,de ura. Iar va castiga PSD.
4
3
Dati va demisia voi, liberalilor Mincati piinea statului de geaba, zizanie, scandal
5
5
hastagistii in perfuzii ,astia de pe aici schimbati-va perfuziile ca va loveste amocul!
3
3
Da si bariu cu amnistia si i ai terminat pe bulangii...
5
1
Cainii latra, ursul trece. Solutii inteligente din Suedia.
2
2
bravo garganel!!! comunistule.
5
3
Tudorele fa ceva!!!! Du-te in ma-ta!!!!!
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614