REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tucan a uitat să-şi plătească facturile la termoficare. Zice că vinovaţi sunt angajaţii firmei lui

Tucan a uitat să-şi plătească facturile la termoficare. Zice că vinovaţi sunt angajaţii firmei lui

Replica API 26 mai 2013 | 00:00 218

Afaceriştii îngroaşă lista ruşinii: apa caldă a năvodărenilor, ameninţată de datornici!

Afaceriştii îngroaşă lista ruşinii: apa caldă a năvodărenilor, ameninţată de datornici!

Bogaţi în statistici, "falimentari" în realitate! Năvodărenii racordaţi la reţeaua de încălzire şi apă caldă au acumulat datorii uriaşe către furnizor. Primăria Năvodari a făcut public tabelul nominal cu abonaţii restanţieri la termoficare la data de 7 mai 2013.

Printre cele 138 de pagini exsitente pe site-ul Primăriei Năvodari regăsim şi nume cunoscute din politica locală. Dacă Tudorel Calapod, fostul preşedinte al PDL Năvodari, figurează cu o sumă derizorie, respectiv 50,02 lei, nu acelaşi lucru îl putem spune despre soţii Tucan. În cazul liderului PNL Năvodari şi fost director al Direcţiei de Drumuri Bucureşti, Jean Paul Tucan, menţionăm că acesta apare pe lista ruşinii, pe pagina 129, postată de primărie cu datornici, la capitolul "restanţier la termoficare". Jean Paul Tucan şi soţia acestuia, Alina Carmen Tucan, deţinătoarea unei firme de transport persoane, înregistrează datorii în cazul a două imobile, după cum urmează: 6.283,12 lei pentru sediul locativ din Năvodari, R7SCB; 1759,23 lei în cazul apartamentului din blocul 22 SUD. Soţii Tucan ar avea de achitat 8.042 de lei, o sumă de nimic, am putea comenta, în comparaţie cu afacerile uriaşe pe care le derulează. Menţionăm faptul că Tucan nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, toate informaţiile publice existente până în acest moment indicându-l de administraţia locală ca rău-platnic.

UPDATE:

Jean Paul Tucan, preşedintele PNL Năvodari, susţine că este "un plătitor de multe miliarde" sau poate printre primii 10 plătitori de taxe locale şi "pot dovedi oricând lucru acesta", iar apartamentele pentru care s-au acumulat datorii sunt închiriate unor angajaţi. "Noi plătim lunar taxe de miliarde, impozit pe profit, impozit pe venit. Anul trecut am plătit taxe de aproximativ 1 milion de euro. Chiar credeţi că mă interesează două rahaturi de 3 lei? Apartamentele sunt pe numele meu, dar sunt folosite de angajaţii firmei. Am peste 25 de angajaţi care au apartamente achitate de firmă. În fapt sunt proprietar, dar de drept sunt angajaţii. Chiar nu mă interesează dacă şi-au plătit sau nu facturile. Să le taie apa, dacă nu şi-au plătit facturile. Mie îmi plătesc o chirie şi atâta tot. Am o viaţă perfectă", a declarat, pentru "Replica", Jean Paul Tucan. Cât despre politică, liberalul Tucan a spus, mai în glumă mai în serios, faptul că: "sunt într-o perioadă de fructificaţie a puterii". Tot el a precizat şi faptul că: "Am peste 50 de milioane de euro contracte cu statu, dar nu ştiu unde sunt, că nu le găsesc. Fac profituri enorme de la stat şi mă bucur foarte mult de funcţia mare pe care o am ca preşedinte la PNL şi că mi-a facilitat această viaţă perfectă. Ce politică să ne intereseze acum? Să-i fac opoziţie lui Matei (primarul Nicolae Matei)? Lui îi face opoziţie DNA-ul şi nu mă mai pasionează. Este un subiect închis".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102