REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tucan vrea să-și listeze firma la Bursa de Valori București!

Tucan vrea să-și listeze firma la Bursa de Valori București!

Replica API 24 ianuarie 2022 | 00:52 2802

Fostul politician Jean Paul Tucan vrea să-și listeze una din companii la Bursa de Valori București, măsură prin care afaceristul din Năvodari urmărește să-și crească business-ul în distribuția de carburanți, prin atragerea de investitori.

Jean Paul Tucan

JT Grup Oil SA din Năvodari a decis, de principiu, listarea la Bursa de Valori București (BVB), dar nu a decis, deocamdată, dacă se va înscrie pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare, adică pe piața AeRO sau pe piața principală a BVB, potrivit informațiilor BVB.

JT Grup Oil SA este deținută de controversatul afacerist Jean Paul Tucan, fost lider PNL, apoi ALDE și candidat la Primăria Năvodari. Compania înființată în 2010 are ca domeniu de activitate distribuția de carburanți și a raportat pentru 2020 afaceri de 126,55 milioane lei și un profit net de 5,2 milioane lei, cu 35 de angajați, precum și datorii de 34,2 milioane lei.

Directorul firmei, omul pe care Tucan voia să-l pună prefect din partea ALDE

Director general este Bogdan Florin Aldea, care are și 10% din acțiunile firmei -omul bun la toate al lui Tucan, pe care l-a urmat în toate aventurile politice. Aldea era, de altfel, una din variantele pe care ALDE le avea, la un moment dat, pentru funcția de prefect al Constanței.

Asta se întâmpla pe când ALDE era la putere alături de PSD, mai precis prin 2017, fiind interesant de văzut acum dacă Tucan va reveni în politică odată cu absorbirea ALDE de către PNL, în condițiile în care afaceristul a fost înainte și liberal de vază, ba chiar președinte al PNL Năvodari.

Revenind la JT Grup Oil SA, compania ce se vrea listată la BVB deține mai multe depozite de carburanți, în Năvodari, Mamaia și Cernavodă și are o flotă proprie de cisterne.

JT Grup Oil mai desfășoară operațiuni și în construcții, imobiliare, turism, agrement, colectare de deșeuri, logistică și service auto pentru utilitare, camioane, autobuze și remorci.

Cum este împărțită Bursa de Valori București

În momentul de față, companiile listate la BVB sunt împărțite în două categorii, în funcție de dimensiune, vechime și număr de acțiuni distribuite public: Piața Reglementată și Piața AeRO.

Piața Reglementată este piața spot principală a BVB, unde sunt incluse cele mai mari companii din România, 82 la număr.

În anul 2015, a fost lansat și segmentul de acțiuni al Sistemului Alternativ de Tranzacționare al BVB sau Piața AeRO, creată special pentru a permite listarea instrumentelor financiare emise de către companiile mai mici.

În momentul de față, piața AeRO are 284 societăți, dintre care cele mai cunoscute sunt Chimcomplex Borzești, Safetech Innovations, Practic București, Romaero, Holde Agri Invest etc.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un bulan spart Tucan asta. A oferit abonamente gratuite cand a candidat si cand a vazut ca nu a iesit primar s a suit in JTA uri cu cefe late si rupeaua abonamentele pensionarilor.
4
0
Sa am f eu
3
0
un drogat ordinar!
5
0
Exact Relu!
4
0
Adica vinovat este Aldea de furaciunile pe care le face Tucan!?
7
0
asta e racheta. a facut casa pe bani europeni ca este cenTru maritim. masini to pe bani europeni.
7
0
asta viseaza numai bani
7
0
Tucan este unul dintre cei mai destepti oameni pe care ii cunosc. Evaziune peste evaziune, falsuri in acte, fonduri europene luate pe acte false si nu in cele din urma raspunderea nu este a lui ci a administratorilor societatii!
12
1
Nu mai bine listeaza la Poarta Alba ?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102