REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Tudorel Calapod aşteaptă decizia Curţii de Apel Constanţa la cererea de revizuire a hotărârii penale care l-a trimis după gratii

Tudorel Calapod aşteaptă decizia Curţii de Apel Constanţa la cererea de revizuire a hotărârii penale care l-a trimis după gratii

Replica API 9 octombrie 2015 | 00:00 151

Ultima şansă

Ultima şansă

Tudorel Calapod

Emoţii pentru Tudorel Calapod, în dosarul în care a fost condamnat pentru fapte de corupţie! Curtea de Apel Constanţa urmează să se pronunţe cu privire la cererea fostului primar al oraşului Năvodari, de revizuire a hotărârii care l-a trimis pentru următorii ani în spatele gratiilor. Curtea de Apel Constanţa a judecat, joi, cererea sa, instanţa rămânând în pronunţare. Dacă instanţa superioară va admite contestaţia lui Calapod, atunci dosarul va fi redeschis.

Fostul primar din Năvodari se consideră victima magistraților, motivând în cererea de revizuire că „după soluționarea cauzei s-au descoperit fapte și împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluționarea acesteia, iar premisele situației de fapt și premisele pe care s-a bazat hotărârea au fost bazate pe mărturia mincinoasă a unui expert“.

Reamintim că prima instanţa de fond, în speţă Tribunalul, i-a respins cererea de revizuire. Fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod a fost acuzat de procurori şi, condamnat, pe 17 octombrie 2014, de Curtea Supremă, la 3 ani jumătate de închisoare cu executare, pentru că în mandatul său a acordat ilegal certificatul de urbanism pentru construirea unui depozit de deşeuri lui Roberto Vincentelli şi Manuelei Ştefania Marinescu, reprezentanţii SC Ecological Center SA Năvodari. Cei din urmă, judecaţi în acelaşi dosar cu Tudorel Calapod, au fost achitaţi şi obligaţi să plătească o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369