REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.9° Constanța Mie., 29 Nov. 2023
Anul XX Nr. 6562
6.9° Constanța Miercuri, 29 Noiembrie 2023 Anul XX Nr. 6562

Tudorel Chesoi promite PARC ACVATIC sau TEREN de SPORT pe terenul Oil Terminal... dacă iese primar

Tudorel Chesoi promite PARC ACVATIC sau TEREN de SPORT pe terenul Oil Terminal... dacă iese primar

Replica API 18 septembrie 2020 | 00:22 1842

Tudorel Chesoi, președintele Alianței Liberal Țărăniste, filiala Constanța, este unul dintre cei 17 candidați care aspiră la scaunul de primar ocupat, în prezent, de Decebal Făgădău. Acesta are un program electoral foarte bun și care vizează dezvoltarea orașului de la malul mării așa cum merită. El spune că patru ani nu s-a făcut nimic și vrea să arate că poți să faci lucruri frumoase și utile pentru cetățeni, dacă ai ambiție și echipă puternică în spate. Tudorel Chesoi a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a făcut o trecere în revistă a proiectelor sale, dar a dezvoltat și motivele care l-au determinat să se înscrie în cursa electorală.

„Trăiesc în acest oraș și nu îmi place cum arată. Este de departe un oraș uitat, neglijat, abandonat. În special mărginimile Constanței, sunt așa. Toți constănțenii și-ar dori să aibă un oraș frumos, un oraș primitor, cu spații verzi, cu parcuri, cu alei, cu trotuare, cu plaje curate și nisip cernut, cu o mobilitate urbană adevărată, cu o centură în afara orașului, cu pasaje subterane și supraterane pentru degrevarea traficului, multe, multe. Sunt foarte multe lucruri de făcut și atunci cred că atunci am avut suficiente motive în afară că sunt președintele partidului și vreau să îl reprezint, mă refer la Alianța Național Țărănistă pe care o conduc. Asta m-a determinat să îmi depun candidatura”, spune Tudorel Chesoi.

„Când m-am gândit să candidez la funcția de primar, m-am gândit că trebuie să arăt constănțenilor adevăratul oraș, Constanța reală, și nu numai lor, ci și Administrației Publice Locale ca să înțeleagă că am fost suficient de motivat să îmi depun candidatura și îmi doresc să o înlocuiesc cu o echipă puternică care să promoveze toate proiectele care sunt în avantajul constănțenilor. Înfrumusețarea orașului nu este un lucru greu de făcut. Mă refer la amenajarea de parcuri, montarea de băncuțe, instalație de irigat, plantarea florilor, amenajarea de trotuare”, spune Chesoi.

Chesoi vrea terenul de la Oil Terminal

Unul dintre proiectele sale vizează terenul deținut de Oil Terminal și pe care vrea să-l transform, cu fonduri europene, într-un parc de distracții sau în teren de sport. ”Trebuie să dăm curs la proiecte europene în vederea dezvoltării orașului. De exemplu, am putea să cerem bani europeni pentru cele 164 de hectare de la Oli Terminal. Acolo nici nu vă imaginați ce putem să dezvoltăm acolo. Un proiect imens care să fie atractiv și pentru turiști, în extrasezon. Acolo se poate face un Aqua Park, ca la Brașov, sau ca Termele de la București, tot acolo putem să facem terenuri de sport. Eu vorbesc de el din 2016”, a explicat candidatul la primărie. Un alt proiect vizează mobilitatea urbană. Vreau să fac referire la un proiect și anume acela de mobilitate urbană și la aglomerațiile și blocajelor auto, lipsa pistelor de biciclete, lipsa amenajării trotuarelor și a multor altele. În afară de această parte, mobilitatea urbană se referă și la construirea de pasaje subterane și supraterane pentru că doar acestea pot debloca traficul. De exemplu, la intersecția bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu, la intersecția bulevardelor Mamaia cu Soveja, Alexandru Lăpușneanu cu Tomis la Dacia, la I.C.Brătianu cu Dezrobirii la Cora. Acestea sunt cele mai importante. Semafoarele la orele de vârf nu fac față. Totodată, construcția unei centuri care să plece de la ieșirea dinspre Valu lui Traian, care să treacă prin spatele Metro și să iasă în drumul național spre Hârșova. Aceasta va prelua traficul greu și o parte din traficul turistic și atunci, constănțenii vor răsufla ușurați”, a mai spus politicianul.

Ce a făcut PSD-ul în cei 4 ani de mandate, în opinia lui Tudorel Chesoi

Tudorel Chesoi nu ezită să spună că PSD nu a făcut nimic în Constanța, în afară de reabilitarea unor străzi și montarea unor stâlpișori. „A făcut foarte puține lucruri, ca să nu fiu cârcotaș și să spun că mai nimic. Nu știu cu ce să pot să laud administrația domnului Făgădău. A făcut un tronson din bulevardul Tomis până la Capitol, acum văd că a început să continue cu bulevardul Mamaia de la I.G.Duca până la Mihai Viteazu. Foarte târziu a început aceste lucrări. Domnul Făgădău conduce această administrație de vreo 10 ani și e prea puțin. Nu avem o pistă de biciclete, nu avem nimic. Tot ce am spus eu, sunt de fapt lipsurile acestei administrații și ar trebui să nu mai fim întrebați ce a făcut pentru că nu a făcut nimic. Nu vreau să fiu răutăcios. A pus stâlpișori pe trotuare, peste tot și cam atât”

Chesoi vrea sedii ale primăriei în fiecare cartier

Pentru că își doreşte să fie foarte aproape de cetățeni, Chesoi spune că va înființa câte un sediu al primăriei în fiecare cartier din Constanța. „În programul nostru avem un punct în care vrem să înființăm în cartiere, minim 10 sedii ale Primăriei. Astfel, putem să comunicăm cu constănțenii mult mai ușor pentru că în prezent ba te primește ba nu te primește, trebuie să aștepți foarte mult și atunci, aceste sedii de cartier vor întregi dialogul Primăriei cu cetățenii, să le asculte propunerile, ideile, problemele lor și dacă au idei bune să le și înfăptuim. Deci, acum dialogul nu există”, a specificat candidatul la primărie.

Totodată, Tudorel Chesoi spune sunt două cartiere din Constanța care au fost de-a dreptul uitate, cartiere unde nu există locuri de joacă sau parcuri. ”Cel mai dezastruos cartier este Poarta 6 și cred că și KM 4-5. Au fost uitate. Nu există parcuri amenajate, locuri de joacă… dar terenuri sunt foarte multe în poarta 6. Acolo sunt terenuri și pentru parcuri și pentru locuri de joacă și pentru o amenajare pe malul portului. În KM 4-5 nu există niciun parc, în schimb am identificat două locuri de joacă și o parcare improvizată de ani de zile. Deci, cetățenii indică primarului ce este de făcut. Deci, acolo ar trebui făcută o parcare supraterană. Oamenii sunt uitați și e foarte deranjant”, a completat președintele Alianței Liberal Țărăniste.

Chesoi a răspuns NEGATIV invitației lui Horia Constantinescu, la dezbaterea electorală: Se joacă cu candidatura

Horia Constantinescu l-a invitat și pe Tudorel Chesoi la dezbaterea electorală ce va avea loc săptămâna viitoare și explică care au fost motivele ce au stat la baza refuzului. ”Am refuzat invitația domnului Constantinescu, nu vehement cum spune dumnealui. Consider că se cam joacă cu candidatura asta. Ba se retrage să-l susțină pe domnul Chițac, așa se aude, ba candidează. Consider că e o atitudine nedemnă pentru un candidat care-și dorește ceva cu adevărat pentru orașul în care trăim cu toții”, a explicat Chesoi.

În materialul VIDEO de mai jos puteți urmări și mesajul transmis de Tudorel Chesoi către contracandidatul PNL la primărie, dar și către ceilalți adversari, și totodată, aflați ce mesaj transmite constănțenilor, cu ocazia alegerilor locale.

Cod Mandatar Financiar Tudorel Chesoi: 21200539

Mirela PASCAL, Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633