REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

TUDOREL ECONOMU de la FATTORIA, EXECUTAT silit cu 1.100.000 de EURO!

TUDOREL ECONOMU de la FATTORIA, EXECUTAT silit cu 1.100.000 de EURO!

Replica API 4 septembrie 2020 | 00:00 10398

Tudorel Economu este executat din toate părțile! După ce un partener de afaceri l-a încolțit pentru că nu și-a plătit chiria pentru clădirea în care funcționează restaurantul Fattoria din Parcul Herăstrău, iată că Economu este ”stors” de bani și de Primăria Constanța. Miza: peste un milion de euro, bani pe care afaceristul trebuie să-i achite după ce nu și-a mai plătit ratele la un teren achiziționat de la administrația locală. Este vorba despre terenul vizavi de hotel Condor din Mamaia, pe care și-a construit o unitate de alimentație publică. Primăria Constanța a demarat procedurile pentru executarea silită împotriva soților Economu, în vederea executării sumei de 1.111.517 euro, reprezentând rest rate contractuale în valoare de 569.761,27 euro, dobânda și TVA-ul aferent în valoare de 247.941 euro, precum și majorări de întârziere în valoare de 293.815 euro, la care se adaugă cheltuieli de executare.

Fattoria

Concret, este vorba despre un teren din stațiunea Mamaia, vizavi de hotelul Condor, pe care soții Economu l-au dobândit de la primărie, convenindu-se plata prețului în rate. Aceștia s-au obligat, conform procesului-verbal de renegociere, să achite suma de 843.139 euro, într-un termen de maxim trei ani, eșalonat în patru rate trimestriale. La prețul renegociat se aplică o dobânda de 5%/an, iar pentru neachitarea la termenul scadent, a ratelor contractuale se vor percepe majorări de întârziere conform OG nr.93/2002.

Ce prevede contractul, în caz de neplată

Potrivit convenției, în cazul a 5 rate succesive restante contractul (actul notarial) autentificat sub nr.1657 din data de 28 noiembrie 2008 părțile vor fi repuse în situația anterioară, convenția fiind pact comisoriu de gradul IV. Prin repunerea părților în situația anterioară se înțelege faptul că terenului îi va fi radiată destinația stabilită în procedura de reevaluare, iar proprietarilor li se va întoarce de către Primăria Municipiului Constanța prețul achitat până la momentul rezolvării (...). Iar punctul următor tratează situația în care pe teren a fost edificată o construcție: „ în situația în care pe teren există o construcție autorizată (chiar nefinalizată) edificată înainte sau după data cumpărării terenului, neplata a 5 rate succesive atrage după sine sancționarea proprietarilor, prin pierderea beneficiului de a achita prețul reevaluării în rate . Ca atare, Primăria va trece la executarea silită a întregii diferențe de preț care a mai rămas (clauza contractuală constituie pact comisoriu de grad IV).

Primăria a demarat procedura de executare silită

Tudorel Economu și soția sa au întâmpinat probleme în plata ratelor. Începând cu 2015, primăria a demarat procedurile de executare silită în vederea recuperării sumelor restante, dar și a întregii diferențe de preț care a mai rămas. În 2017, au reușit să obțină anularea titlului executoriu Primăria a efectuat recurs, însă a fost respins, în 2018. Cu toate acestea, în 2019 a fost deschis un nou dosar de executare silită, iar prin somația din 03.06.2019, soții Economu au fost înștiințați cu privire la declanșarea executării silite în baza titlului executoriu constând în Convenție autentificată sub nr. 1657 / 28.11.2008, pentru recuperarea sumei de 1.111.517 euro, reprezentând debit și 69.863,77 lei, reprezentând cheltuieli de executare. Soții Economu au învederat că dreptul de a cerere executarea silită era prescris la data începerii executării silite, având în vedere că s-a împlinit termenul de 3 ani de la data declarării scadenței anticipate a diferenței de preț și a accesoriilor contractuale intervenită prin notificarea emisă la 17.03.2015. Mai mult, executarea silită, spun contestatarii, încalcă dispozițiile Codului de procedură civilă, respectiv a fost pornită în baza unui titlu care nu este executoriu, deoarece a fost anulat în instanță.

Soții Economu au pierdut lupta

Economu a mers și cu acest dosar în instanță, la București, iar Judecătoria Sectorului 1a admis contestația, având în vedere considerentele Deciziei civile nr. 303 din 21.02.2018 pronunțate de Tribunalul Constanța. Primăria a formulat recurs și… surpriză, a câștigat. Judecătorii Sectorului 1 au admis apelul, au schimbat în tot sentinţa civilă atacată, în sensul că: ”Respinge contestaţia la executare, ca neîntemeiată”. Decizia este definitivă.

Fratele fostului patron al lanțului de cafenele Filicori, Dumi Economu, este implicat în mai multe afaceri, atât în Constanța, cât și în București ori Tulcea. Tudorel Economu este asociat în societatea Fattoria Ristorante SRL, prin intermediul căreia a realizat mai multe investiții imobiliare în Mamaia și București, dar și în SC Cher One SRL, Deco Food SRL, Deco Mall Expert Srl, Vitraliu SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un agramat ,un parvenit
28
0
Cam prin 2004,pe vremea cand in locul la Osterya functiona Fattoria,escrocului ii curgeau balele langa o tipa blonda,cu un BMW X6 negru, din Constanta.Escrocul ii spune blondei sa se retraga la cladirea de vizavi,Caelia Residence, ca il vad machedonii si nu vrea sa fie subiect de barfa.Odata ajuns in barul receptiei,isi scoate verigheta spunand ca se pisa pe ea ca ptr el nu conteaza verigheta si ca a facut nunta ca sa intre in randul lumii.Tipa,cu o situatie materiala excelenta de la parinti,actual medic in Bucuresti,il lasa sa-si arate figurile si dupa ii spune sa-si vada de treaba.Un labagiu
1
33
Prea frustrst esti, nu cumva a fist si nevastata pe la el? Fomistilor?
1
0
Tepare,lasa amigdalele,ca pentru creierul tau asta e o lauda,Mai bine spune cum dai banii inapoi celor care au dat avans pentru apartament la asa-zisul bloc facut de tine dupa ce te executa primaria.
37
0
Numai frustrati pe aici,si toti care comenteaza sunt machidoni frustrati ca le a futut nevestele tudorica,are cateva machidoance cu amigdaleke sparte de el...
1
0
Tudorel este RUSINEA aromanilor, face aromanii de ras!
37
0
In articol se mentioneaza ca prima notificare a fost emisa in data de 17.03.2015, iar RADU MAZARE a fost arestat in restaurantul FATTORIA din bucuresti in data de 02 sau 03.04.2015 la cateva zile dupa notificarea pe care o semnase. Tamam acolo s-au gasit sa-l aresteze dupa notificarea trimisa pentru terenul in cauza. Ce coincidenta!!!! RADU MAZARE nu a gasit alt restaurant unde sa manance in tot bucurestiul, ci numai la FATTORIA.
0
40
Va dati aici toti cu parerea.Ce oameni de rahat.tipul e pregatit pentru toate ca doar cu asta se ocupa.cu smenuri.Nu are nimeni cu ce sa-l execute.Toate apartamentele si din bucuresti si din constanta de la blocul din sticla sunt pe numele lui socrasu,de pe vremea cand se judeca cu Insolvency group.Iar ultimul nivel de la blocul din sticla din mamaia unde sta este ca si inexistent ca nu apare pe proiectul tehnic si nici pe cartea tehnica a cladirii,adica e pe naspa construit ultimul nivel.E posibil sa fi schimbat si administratorii firmei care detine si terenul de la terasa de pe plaja.
1
41
din context se intelege ca terenul inca nu era proprietate integrala,nu a mai platit cum era prevazut in contract, primaria constanta a inceput executarea silita potrivit unei clauze din conventie, s-a ajuns in instanta si in 2018 s-a castigat printr-un viciu de procedura, iar printr-o noua reincepere a executarii s-a ajuns unde s-a ajuns cu castig de cauza pentru primaria constanta. tudorica e incredibil, a incercat sa escrocheze inclusiv statul roman. naiba stie in 2008 cata spaga i-a dat lui mazare ca sa obtina acel teren. baiatul asta a avut vreodata vreo afacere facuta din munca cinstita?
39
0
Deunazi, aceasta familie era apreciata ca fiind de succes cand nu se stiau dedesubturile. Odata cu trecerea timpului s-a demonstrat ca lucrurile nu sunt chiar asa cum afisau aparentele. Proprietati mai au, pot fi executati silit, dar si alea nu sunt chiar atat de multe dupa cum se presupune. Si timpul mai are multe de demonstrat in ceea ce priveste aceasta familie. A proceda, cum procedeaza aceasta familie, nu merge la infinit.
43
0
Deja ne plictisiti cu ciumele astea doua de machedoni. A inteles toata constanta ca respectivii din articol sunt tepari. mai schimbati macazul si cu alte stiri mai interesante.
44
1
Marica a lui Tudorica e o tipa super sexy, abordeaza toate genurile, e open mind, mai pe scurt e meserie. O recomand suta la suta.
46
1
Multi au datorii la banci ca muncesc din greu pentru un apartament achizitionat, dar cand epatezi impreuna cu toata familia din datorii si cei pe care ii escrochezi iti bat la usa, normal ar fi sa inapoiezi banii, nu sa le dai la muie sub diferite tertipuri ca treaba asta nu se numeste omenie sau sa te denumesti om de afaceri. Economu se duce in mocirla de unul singur cu mana lui. Ca se duce, nu e problema ca oricum acolo e locul lui. Inainte de a se duce in mocirla sa-si plateasca datoriile.
52
0
baronu si economu
50
1
Nu-l cunosc pe omul asta sau familia lui dar nu inteleg de ce ne preocupa pe noi daca are datorii sau nu, daca ii merge bine sau nu. Este treaba lui si doar a lui. Referitor la datorii urmare a unor imobile achizitionate cred ca au datorii 80 la suta din romani si 30 - 40 la suta au probleme mari cu plata lor. Dar inca o data nu e treaba nimanui decat a lor. Fiecare se descurca cum poate. Oricum daca iti merge rau nu te ajuta absolut nimeni iar daca iti merge bine majoritatea te injura si asteapta cu interes sa patesti ceva sa te duci in mocirla la un loc cu tot poporul,
5
17
a spart, de fata cu madam economu
47
1
Ca are termen pentru eliberarea locatiei din Bucuresti, s-a gandit Economu Tudorel sa trimita un amic sub acoperire la Chicheanu ca sa inchirieze spatiul din Herastrau. Chicheanu, hot batran,s-a prins de manevra si l-a trimis la plimbare pe amicul sub acoperire.Nu dau numele amicului,dar tot un fraier care il crede mare afacerist pe Economu. Treaba e ca din ianuarie 2021 in locul restaurantului Fattoria,va deschide o noua locatie o persoana pe nume B.M. Degeaba incearca escrocul Economu sa ramana pe metereze ca va fi evacuat.De pus mana pe el,tot va pune Chicheanu, oricat de zbir se da Economu
45
0
a spart Economu,pe datorie...aviz amatoarelor.....
6
2
arsini mari pi maria al geambaz. adrara neadrata.. I se rupe pzd lui maria si pl lui tudorica. Ei sunt fericiti in felul lor. Si ce daca au datorii?!? S-au plimbat peste tot pe banii altora, s-au imbracat din datorii si vor trai vesnic fericiti pana la adanci batraneti. Cu ce sunt ei vinovati daca exista prosti in jurul lor? Nu e o tragedie ca ai datorii, ei sunt obisnuiti cu asa ceva. Si pana la urma vor pleca din oras si se vor face disparuti ca sa nu mai dea nimeni de ei. Frac-su era plin de datorii si a ales sa-si puna streangul de gat, probabil ca tudorica nu va alege aceasta optiune.
52
1
Va-n gura de branzari. Cand sunteti la ananghie invocati divinitatea. Pai bah futu-va-n gura, cand sunteti haini la caractere nu va ganditi ca Cel de Sus va duce pe aceste cai ca nu le mai dati de cap? Invocati crestinismul cand voi calcati pe cap oamenii deja cazuti pe jos! Bah leprelor, voua, nici satanismul nu va mai curata sufletul. Voi sfidati orice teorie a crestinismului cand va tarati in genunchi prin biserici. Il invocati pe Creator doar de fala. Sa va fie rusine taraturi de machedoni ce sunteti.
63
3
acum e momentul sa-l camatariti pe economu. are cu ce sa lase semn.
51
1
Un crestin plictisit e un crestin ratat. Fiti mai apropiati de lucrurile cu adevarat importante! Cand va plictiseste ceva, schimbati directia de dezvoltare! Pr. C-tin Necula
3
0
Pai inseamna ca era econom, strangea toate economiile
1
0
doamne cati someri pe aici
3
3
Tudors Capital is a privately-held family office in Romania active in the real estate and hospitality sectors. With more than 20 years of local presence we focus on residential and hotel development schemes. E clar, astia-s nebuni de legat. se cred mari dezvoltatori precum companiile cu capital israelian. Cica "se concentreaza asupra schemelor de dezvoltare rezidentiala si hoteliera". chiar ca sunt nebuni, oamenii se cred dezvoltatori in abu dhabi.
53
0
pana diseara articolul face 3500-4000 de vizualizari. domnule economu, cititorii incep sa cunoasca adevarata fata a epatarii din datorii pe care o practici de ani de zile, dar o sa-ti arati tu barbatia din tine,si vei mai face inca un bloc numai ca sa arati cat de intelgent esti tu. fraieri se mai gasesc si in zilele de azi, nu-ti face probleme in sensul asta. se aude ca ti-ai luat permis de pilotat elicoptere si ca urmatorul bloc va fi cu loc de aterizare elicopter. fii barbat si cumpara un avion-jet, nu-ti mai ascunde banii in masini. viitorul este calea aeriana.
56
2
Are el o plasticoasa alaturi? Are! ca sa intretii plasticele dintr-o femeie se cheltuie mult. Nu mai fiti invidiosi machidonilor! Cand o vedeti la petreceri va bateti nevestele acasa. nu mai scoateti vorbe la oameni boilor. De unde sa stiti prostilor cum e seara sa simti pe sfierca niste buze cu ser in ele. Cata invidie pe machidoni, cata invidie!!
61
1
Oare are idee cuscrul Babagianu ce cuscrii tepari i-a dat viata!?
55
0
Sa vedem cum vor proceda cu cei carora le-au luat banii pe apartamente. dobitocii s-au inghesuit sa dea banii integral de la inceput. Cineva mai jos scria ca cel care construieste nu duce lipsa de papagali. Are dreptate mai ales ca din cate se intelege cel care construieste este cunoscut in mediul de balegar machedonesc. Cata lume proasta poate exista pe pamantul asta!!! Cainii latra, berbecii trec si uite asa machedonii traiesc din tepe in tepe.
56
1
Cam ce poti cere de la un taranus de la Camena si unei taranci din Vasile Alecsandri? Normal ca le lipseste educatia financiara cand se cheltuie mai mult decat se produce. Plus ca nu au nici educatia copilariei. Jignesc subordonatii, ii cred pe toti sclavi. Cam asta e nivelul culturii lor generale. De fapt, ce poti cere de la unul care meseria lui de baza a fost ospatar si principiile lor in viata se ghideaza dupa escrocherii. Din pacate, nu-i mai schimba nimeni mai ales la varstele astea. Asa ca, atentie mare daca cine vrea sa se faca partener in afaceri cu acesti doi escroci.
60
1
Baronu ar vrea sa mai dea o tura prin beci !
41
0
EXECUTOR JUDECATORESC IVANCIU GEORGE ADRIAN-Petent, MUNICIPIUL CONSTANTA PRIN PRIMAR-Creditor, ECONOMU TUDOREL-Debitor, ASOCIATIA DE PROPRIETARI TUDORS-Tert poprit. Inca nu s-a dat termen de judecata de catre instanta, dar e grav pentru noii locatari. SA TRAIASCA TEPELE DATE LA FRAIERI. Economu e expert in asa ceva.
58
0
Care mai o barfeste pe siliconata sa se mute din constanta. Tipa e de filme porno. Acum cica isi va face ItP la silicoane. Machedoance pocnitori de la eschibaba si tistimelu care in urma cu 30 de ani traiau cu wc in fundul curtii.
59
3
S.C. FINE WINE S.R.L.-SC DECO FOOD SRL 12773 lei,A-B ACTIV DISTRIBUTION SRL-SC DECO FOOD SRL 9896 lei,GK SYSTEM SRL-SC DECO FOOD SRL 24442 lei,GOURMET PROVIDER S.R.L.-DECO FOOD SRL 15391 lei,SC IMPACT CONSULTING SRL-SC DECO HORECA SRL 3100 lei restante facturi si 6683 lei penalitati,PLASTY PROD S.A - DECO HORECA SRL 9236 lei,S.C. TUDORS PALACE S.R.L.-ENGIE ROMANIA 9453,35 LEI, S.C. TUDORS PALACE SRL-S.C. SCHINDLER ROMANIA S.R.L. 4521,42 lei
51
1
..pe tudorel. are la papagali in jurul lui ca va trai pana la adanci batraneti din escrocherii. asta sa fie problema pentru el?!? se pisa pe toti.
54
2
si eu am tepuit si mai vreau sa tepuesc pe prosti, am tupeu si nimic alceva si eu am tepuit si vreau sa mai tepuesc
33
1
Mokanele, degeaba faci spume! 01:37 are perfecta dreptate! Si inca a fost elegant in exprimare!
4
1
Au urcat atat de sus doar ca sa cada si mai tare in cur!
34
0
Babu din primarie la ajutat sa amane plata la teren. Acum ia dat muie lu ecinomu. Makidonimea a distrus orasul.
66
4
Intelege bre si mata ca esti prea absurd. Economu si-a dus sotia in america sa-i puna ser in buze si fese din banii matale de chirie. Radiaza si matale datoria pe chirie ca esti om bre si matale. Intelege ca Economu nu poate sa traiasca fara siicoane si ser in buze la nevasta. Ce om domn, ce om hapsan e si nea Chicheanu. Bre nea Chicheanu, degeaba speri sa recuperezi chiria ca oricum Economu si-a mutat tot de pe firma DECO FOOD ca sa nu ai cu ce sa-l executi.
68
1
este Felicia Ovanesian. si tot pe degeaba ca va trebuie sa plateasca datoria
59
2
Alde mache Economu nu a inteles ca una e sa bei pe datorie si alta e sa fii milionar pe datorie.
72
1
Aceasta subspecie primitiva exceleaza de-a dreptul in arta de a contesta absolut orice.
42
3
Muye@ 01.37 muye zdrente muye psd muye fagabou. Draq de secaturi si atarnatori
5
17
CA PANA LA SFARSITUL ANULUI SE SPANZURA SI EL ?
49
2
Tudor este dator vandut la petre tomescu petrica are de luat multi bani de la el
46
0
Deoarece in etnia lor cel mai des se practica casatoriile intre veri pt. ca paratzii sa ramana in turma ca nu cumva sa ajunga la mucani , rezulta specimene de oligofreni clapaugi gen Pandele sau de cracanate cu nasul mare ca Simona si cu creier subdimensionat ! Afacerea care le bese mintea este constructia de blocuri de kkt ca cel al lui Bela Tanase de pe Sos. Mangaliei nr. 61 ... fine-ar sila !
68
7
Asa se intampla cand te extinzi de-a lungul zonelor costiere si vrei sa le cuceresti dar ramai fara obuze
47
1
Citat din autorul articolului - Fratele fostului patron al lantului de cafenele Filicori, Dumi Economu, este implicat in mai multe afaceri, atat in Constanta, cat si in Bucuresti ori Tulcea........
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614