REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tudorel Toader anunţă că se va sesiza CCR în cazul revocării lui Augustin Lazăr

Tudorel Toader anunţă că se va sesiza CCR în cazul revocării lui Augustin Lazăr

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:00 164

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă că se ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa revocării procurorului general Augustin Lazăr, pe modelul revocării Laurei Codruţa Kovesi de la DNA, conform stiripesurse.ro.

În contextul înregistrărilor de la DNA Oradea, în care procurorii puneau la cale anchetarea unor judecători, Tudorel Toader a afirmat, luni seara, la Antena 3: "După mine, important este că suntem, în situaţia de a cunoaşte adevărul. Nu cred că cineva se mai îndoieşte de faptul că trebuie luate măsuri radicale. Toţi românii au văzut aceste abuzuri care au ieşit la suprafaţă.

Ştiu şi eu că preşedintele se declară mulţumit de activitatea procurorului general. Niciunul dintre noi nu ştie căror fapte li se datorează mulţumirea. În cazul lui Lazăr, motivele revocării sunt mai multe, mai evidente decât în cazul lui Kovesi. Am făcut apel la preşedinte să citească decizia CCR. Sigur, e opţiunea dânsului, dar în măsura în care se va decide, vom sesiza CCR din nou, pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue, nici la nivelul magistraţilor, nici la nivelul preşedintelui.

Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia CCR care sperăm să ne dea aceeaşi dezlegare. Ne va spune că decizia referitoare la Kovesi se aplică în rigoarea şi exigenţele ei. Eu aşa cred că e normal. Nu putem sta după preşedinte să vedem dacă a avut timp să citească, dacă a avut capacitatea să înţeleagă, pentru că statul ăsta de drept nu e la mâna cuiva."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"LAZAR FACE O TREABA BUNA ACOLO "...IMI TINE MID DOSARELE LA SERTAR.DOAR PROSTIMEA DIN ROMANIA LA PARCHET SI BULAU SMECHERII LIBERI !!!.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102