REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tudorel Toader, chemat la raport în CEx-ul PSD. Liderii partidului sunt nemulţumiţi

Tudorel Toader, chemat la raport în CEx-ul PSD. Liderii partidului sunt nemulţumiţi

Replica API 20 ianuarie 2019 | 00:00 290

În PSD există nemulţumiri în PSD la adresa ministrului Justiţiei. Tudorel Toader va fi chemat la viitorul Comitet Executiv al partidului ca să dea explicaţii de ce a întârziat adoptarea ordonanţei privind Codurile Penale, dar şi pe cea legată de amnistie şi graţiere, transmite Digi 24.

Cele două legi de modificarea a Codului Penal, respectiv a Codului de Procedură Penală au fost declarate parţial neconstituţionale şi s-au întors în Parlament, ca să fie reexaminate, iar PSD vrea să promoveze schimbările mai rapid, prin OUG.

Tudorel Toader nu a precizat când se vor face aceste modificări, precizând doar că "toate lucrurile au un termen şi dacă nu e fix e rezonabil". A trecut o lună şi jumătate de când ministrul Justiţiei le-a promis social-democraţilor că va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru Codurile Penale. De atunci, cei din PSD nu mai ştiu nimic, iar ministrul e zgârcit în detalii.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: "Ne aflăm într-o situaţie inedită, începem anul 2019 şi un ministru, indiferent cine e el, nu respectă o decizie a Comitetului Executiv. Comitetul Executiv, când ajunge domnul preşedinte, va trebui urgent să se întâlnească. Este o bătaie de joc să chemi după luni de zile, să constaţi când tu ai decis. Când decizi nu mai trebuie să constaţi, când ai decis trebuie să se mai întâmple imediat un lucru."

Eugen Nicolicea, deputat PSD: "Despre cum îndeplineşte această chestiune domnul Tudorel Toader, va informa CEX-ul. Dacă o execută, vedem cum o execută, dacă nu o execută, să văd motivele pentru care nu s-a executat."

Sursă: Știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca ai trait in Romania in ultimii 30 de ani ai vazut ca mafioti sunt toti, sper ca la alegeri sa se trezeasca cineva, sa se intample ceva, desi slabe sperante
0
0
Sper sa ajungeti toti mafiotii PSD in iad sa ardeti
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367