REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Tudorel Toader, despre Klaus Iohannis: E prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie aplicarea unei decizii CCR

Tudorel Toader, despre Klaus Iohannis: E prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie aplicarea unei decizii CCR

Replica API 14 iunie 2018 | 23:52 427

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, califică drept "cel mai periculos precedent pentru statul de drept ceea ce preşedintele Iohannis face astăzi", Toader spunând că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale.

Întrebat despre declaraţiile de marţi ale şefului statului privind motivarea deciziei CCR care a stabilit revocarea şefei DNA, Tudorel Toader a spus că ceea ce face preşedintele reprezintă "cel mai periculos precedent pentru statul de drept".

"Din lunga mea experienţă în sistemul judiciar, cred că ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Cel mai periculos precedent pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale", a declarat, miercuri dimineaţă, ministrul Justiţiei, citat de News.ro.

De asemenea, întrebat de jurnalişti despre declaraţiile preşedintelui legate de ameninţările la adresa magistraţilor transmise prin discursurile de la mitingul PSD, dar şi de Liviu Dragnea, Toader l-a ironizat pe Iohannis.

"Ministrul Justiţiei nu comentează ce declară alţii, fie el si preşedintele republicii, care a devenit foarte cunoscator în ale Dreptului Constituţiional", a spus ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară "va duce mai aproape de adevăr". El a mai afirmat că PSD "încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere" şi că este evident că decizia CCR "vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui".

"Dacă citim motivarea (Curţii Constituţionale - n.r.), se pune întrebarea: care mai este statutul procurorilor în România? După această decizie, mai sunt procurorii independenţi aşa cum ni-i dorim ca să fie eficienţi de exemplu în lupta anticorupţie sau sunt duşi mai degrabă în subordinea ministrului Justiţiei decât sub autoritatea ministrului Justiţiei, aşa cum scrie în Constituţie? este o întrebare la care trebuie să răspundem. O altă întrebare care evident se pune în acelaşi context: avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută, fără să se ţină seama de avizul CSM? De unde vine următoarea întrebare: ce mai este CSM? Cum poate CSM să-şi îndeplinească rolul principal pe care îl are conform Constituţiei de garantare a independenţei Justiţiei, dacă CSM nici nu mai contează în procedura de demitere a unui procuror-şef? Iată întrebări la care încet, încet trebuie să înceapă să răspundă şi unii, şi alţii”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici o lege ce trece prin parlament nu este constitutionala. Noi am votat un parlament cu 300 parlamentari. Ai auzit Tudorele sau te duci cotac?
0
0
domnule ministru hai ca esti caraghios te lupti singur fara ajutor desfiintati postul de avocat al poporuluica e platit degeaba ca asta pina acum nu a facut nici o sesizare ca s-a incalcat constitutia
0
0
Bubosul si rapciugosul chelios isi mai aduce aminte de referendumul pentru 300 de parlamentari ? Ca vedem cum acest putregai de coada de topor a optat pentru 600 de limbrici paraziti ...
0
0
Eu ma pish in gura ta si o iau la pula pe mata aia curva
1
1
Sa ma pish pe ciumatii rosii si pe toti sustinatorii lor retardati!
1
1
De fapt este si prima oara cand prin Decizii general obligatorii se incalaca flagrant chiar Constitutia ....Prezidentul foarte bine a procedat !
1
1
In primul rand ministrul nu este membru PSD,chiar daca face parte din guvern.Asadar,cretinii cu sloganul nazist ,,ciuma rosie '' isi pot inghiti voma neagra .Pe urma,ministrul este un erudit al stiintelor juridice,nu un boul baltii ales politic dupa ce a fost propulsat la candidatura pentru prezidentiale de niste interesati dubiosi.Astia cu hastag si ciume in gurile spurcate de minti tulburi drogate si murate in alcool ori pur si simplu idioate nativ sunt putini dar vocali. Ca niste conserve goale duse de vant pe asfalt.Zdranga si nimic,decat zgomot si deranj olfactiv.
2
5
ia l pe dulapul ambulant freaca mi o limba in capul la cuculet.
2
3
ciuma rosie e ma-ta , are felinar rosu la poarta ! e coada la ea , multi filipinezi !
2
4
opozitia ar trebui sa propuna pentru codul penal, o lege prin care sa se inerzica judecarea si condamnarea lui Dragnea si a lui Tudorel oricit ar fura si oricit ar calca in picioare ROMANIA.
2
2
Bai javra psd-ista sper sa crapi in chinuri cu Dracnea de mana, lua-v-as familiile in poula!!!
2
3
multa dreptate ai nemernicule, este ptr prima data dupa revolutie cand o HAITA de hoti si borfasi ordinari, in urma unor minciuni si promisiuni irealizabile, a pus sau incearca sa puna stapanire si sa treaca tara pe numele unui penal si infractor ordinar- draknea. Ai rabdare tudorele, te va trage penalul draknea dupa el in puscarie, acolo unde este locul tuturor celor din ciuma rosie, iar tu ai rabdare, nu va mai9 trece mult si femeiele din familia ta vor primi acelasi tratament ca cele nevinovate atacate de puscariasii tai. Poate atunci realizeze mojiciile pe care le admiti
2
2
Tu trebuie sa fii oprit sa nu mai faci laba la gandacii din capul tau.
6
0
Trebuie oprita ciuma rosie
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218