REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tudorel Toader îi reproşează Laurei Kovesi că a afectat imaginea României în interviurile date în presă

Tudorel Toader îi reproşează Laurei Kovesi că a afectat imaginea României în interviurile date în presă

Replica API 26 februarie 2018 | 01:52 385

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, susţine că procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a contestat autoritatea Parlamentului şi a afectat imaginea României prin interviurile date în presa din ţară sau străinătate, în care critica modificările aduse legilor Justiţiei şi îi ataca "furibund" pe politicieni.

În raportul publicat vineri de MJ cu privire la activitatea managerială de la DNA se arată că Laura Codruţa Kovesi a contestat autoritatea şi actele Parlamentului, aducându-se ca argumente interviurile critice date de aceasta în presă cu privire la modificări legislative în domeniul Justiţiei.

Astfel, spune raportul, la începutul anului 2017, Kovesi a declarat într-un interviu pentru BBC "că se teme de desfiinţarea DNA", avertizând asupra unui "risc uriaş la adresa sistemului judiciar", evocând faptul că se teme de modificări legislative care pot afecta lupta împotriva corupţiei.

"De-a lungul anului, discursul său intern şi extern a evoluat către un atac furibund la adresa instituţiilor, politicienilor, oamenilor de afaceri. Într-un interviu acordat Euronews, procurorul-şef DNA s-a lansat într-o critică dură la adresa unor proiecte de legi aflate în dezbatere parlamentară, acuzând deopotrivă politicienii şi oamenii de afaceri că lovesc împotriva efortului de curăţare a uneia dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană. Sunt afirmaţii foarte grave, nesusţinute măcar cu vreun exemplu concret din proiectele de legi, afirmaţii de natură a afecta nu doar imaginea justiţiei din România, ci şi a ţării. Articolul citează, de asemenea, o altă afirmaţie extrem de gravă a procurorului-şef DNA, potrivit căreia votul legilor justiţiei va avea un serios impact asupra independenţei justiţiei şi va avea ca rezultat controlul politic al activităţii procurorilor şi obstrucţionarea luptei împotriva corupţiei. În acelaşi articol, s-a acreditat o mobilizare a sistemului format din politicieni şi oameni de afaceri care s-ar simţi ameninţaţi şi din acest motiv ar avea interesul menţinerii controlului asupra resurselor publice", se arată în raportul publicat de MJ.

Documentul MJ precizează că, recent, într-un interviu acordat ziarului "Libertatea", Kovesi a susţinut că "modificările legislative discutate în Parlament sunt de fapt 'un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmărire penală de a descoperi şi dovedi infracţiuni' şi că 'lupta anticorupţie va fi terminată', relevând o temere obsesivă, în esenţă, pentru pierderea conducerii DNA", potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo domnu nu cumva ai devenit bogat pe pielea romanilor ? Sau unde traiesti unde muncesti unde te distrezi nu tot cu romanii o faci ? Fiecare tara, are populatie divergenta dar atat de multi hoti in guvern si in politica , ca in Romania nu exista in toata Europa.
2
3
CODRUTA SPIOANCA INFILTRATA A AMERICANILOR ASA CRED EU, DEACEEA NU A PUTUT NIMENI SA O DEA JOS LA CATE ABUZURI A FACUT SI CAT NE-A FACUT DE CACAT AFARA EA CARE ESTE PLATITA DIN BANI NOSTRI AI TUTUTROR PROSTILOR CARE SUNTETI SI CREDETI IN HASTAG REZIST DAR PROBABIL VOI HASTAG NU AVETI VENITURI DIN JOBURI SI ATUNCI FACETI CE VI SE SPUNE SI URLATI CAND VI SE SPUNE CA DE ACOLO VINE BANUTU"
6
5
NU ESTE LAURA CODRTA KOVESI!LUPTA TREBUIE SA CONTINUE DAR IN LIMITA LEGII, FARA ABUZURI SI ALTE ACTE CARE AR PUTEA DISCREDITA AGENTIA.
5
4
Curios cat de fraieri si neinformati ai cunsidera bubosenia rosie pe cei de afara! Aia nuuuuu stiau nimic de oug 13 sau comisiaCiordache daca nu-i para Codruta.Bai ciuma rosie ,chiar asa prosti sunteti sa vreti sa va si creada cineva? Si ,apropo,vedeti cum dau navala ciumele la alt articol cu justitia?Am zis eu ca astia au o presimtire rea,oare se apropie idele lui Marte! Hahahahaha, ati udat chilotii?
3
4
cand descindeti si la RADET C-ta , si acolo e o cloaca de PSD-ei pusi pe capatuiala
2
4
Ca bine zici: "imaginea o terfelesc cei fara educacatie" ca tine. Aia care scriu, asa cum faci tu "voi deschide-ti ochii". LOL
5
2
Care imagine? Moldovenii care au invadat Europa si stau cate 40 intr-o casa unde urla maneaua 24-24? Tiganii care cersesc prin parcuri? Oriunde am lucrat cu romani e doar mancatorie si cum sa faci sa il arzi pe altul. Asa ca mai usor cu imaginea.
7
3
Imaginea tarii au terfelit-o penalii care sunt la conducerea tarii, cei care ocupa functii de demnitari, cei care au furat si ruinat tara. Imaginea am terfelit-o noi, cei multi care acceptam sa fim bataia de joc, sa fim mintiti, furati. Imaginea o terfelesc cei fara educatie. Cititi, informati-va, studiati si deschide-ti ochii.
8
8
marea justitiara cu media 6,40...Ai adunat o gasca de golani pe langa tine...Trupa de elita !!!.Trupa de banditi ...Vrei sa fii for ever la ever la DNA ?.Goo home !.
11
6
Tiai dreaq de ciuma rosie sovietica Nu mai muriti. Ati pus mana pe toti banii securistilor
10
10
Toader asta , o hahalera rosie , un ratat , ca si Dragnea , ca si gasca sa ... Niste mizerabili , astia de la PSD-ALDE !
13
15
Tovarasa lulutza ce procese ai mai facut cu fratii becali,copos,borcea si altii.Mai mare deranjul.Cu judecatoare ca geanina trepceanu toti hotii asteapta sa-i spalati la cwaie si va plateste bine. Daca voiai sa faci ceva adoptai modelul sua sa se adune anii din pedepse si nu contopirea lor.Pt ca acum un hot daca e anchetat mai indrazneste sa faca o a doua fapta penala pt ca stie ca pedeapsa pt ea se va contopi cu prima.Urmariti judecatoarea terceanu pe youtube la mihai gadea.Asa ceva!? Cine a facut-o pe aia cu diploma la drept cand ea nu insira 5 cuvinte coerente?
8
8
Kovesi si Macovei sunt niste tradatoare ordinare, ne-au facut de ras peste tot, la parnaie cu ele!
14
16
Tovarasa Kodruta ,noi saracii din Romania, va iubim, si va respectam.
13
13

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102