REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tudorel Toader îl propune pe Felix Bănilă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT

Tudorel Toader îl propune pe Felix Bănilă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT

Replica API 15 mai 2018 | 00:40 365

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis luni CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, conform agerpres.ro.

"În urma desfăşurării procedurii de selecţie a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care a avut loc în data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că ministrul Justiţiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix Bănilă‚ în vederea obţinerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis", se arată într-un comunicat al MJ.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi - Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Cei doi au susţinut vineri interviurile.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Candidaţii au întocmit un proiect managerial privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de procuror şef al DIICOT. Ei trebuiau să depună şi cel puţin 10 lucrări pe care le-au întocmit în compartimentele în care şi-au desfăşurat activitatea, în ultimii cinci ani, precum şi ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-i sugi pula , jegosule , esti apt de munca si postezi pe o tuica de doi lei si o cafea la aparat . Taci in mortii ma-tii de evacuat , mananci banane stricate din cosul de gunoi de la profi !!!!
2
3
dle tudorel, numele v-a fost transmis, cu siguranta, de penalul draknea, altfel zburati de pe functie. Rusine, ati transformat justitia intr-un circ, dar ce este cel mai grav nenorociti, cu buna stiinta poporul, l-ati saracit si determinati continuu familiile sa paraseasca tara, ptr ce, ptr niste nenorociti de bani care oricum va prisosesc. RUSINE DLE MINISTRU. ve-ti avea pe constiinta multe decese
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218