REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tudorel Toader îl UMILEȘTE pe Augustin Lazăr: 'Se află într-o gravă eroare, plasând justiția, una dintre cele 3 puteri, în afara puterilor statului, deasupra lor'

Tudorel Toader îl UMILEȘTE pe Augustin Lazăr: 'Se află într-o gravă eroare, plasând justiția, una dintre cele 3 puteri, în afara puterilor statului, deasupra lor'

Replica API 17 septembrie 2018 | 01:08 392

Aproximativ 200 de magistraţi protestează duminică, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, afişând pancarte cu "CSM nu are rol decorativ", "Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia". Magistraţii au desfăşurat un protest tăcut.

După ce procurorul general al României, Augustin Lazăr, i-a felicitat pe magistrați pentru gestul lor care ”apără independența justiției”, ministrul Justiției, Tudorel Toader îl pune la punct.

În plină procedură de evaluare a lui Lazăr, Toader spune că acesta se află într-o gravă eroare când afirmă că ”justitia este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor in stat”.

”Să ne cunoastem și să ne respectam competențele!

Procurorul general ne transmite faptul că" justiția este capabilă să își îndeplinească rolul de a menține echilibrul puterilor în stat"!

Procurorul general se află într-o gravă eroare, plasând justiția, una dintre cele trei puteri, în afara puterilor statului, deasupra acestora!

În ipoteză în care una dintre cele trei puteri își încalcă limitele constituționale, echilibrul se restabileste de către CCR, prin soluționarea conflictelor juridice de natura constituțională!

În condițiile în care puterea judecatorească a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de înțeles că nu își poate judeca propria cauză!”, e mesajul lui Tudorel Toader.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot merge greu cu ordonanta gratierii si amnistiei, pentru ca Tariceanu nu are niciun motiv sa-l salveze, penal si politic, Liviu Dragnea lupta, asa cum a facut-o, de fapt, intotdeauna, pentru salvarea personala. Si acum se vede foarte bine in ce masura Legile Justitiei au fost facute cu o perversa dedicatie.
4
2
Profesorul Toader n-are ce discuta cu politrucul iohanist Lazarica.
4
4
Procurorii nu sint magistrati. Ce este asa greu sa se inteleaga . Ei pot crede ce vor. Pot sa-si spuna si cosmonauti. Sint niste functionari ai astatului subordonati ierarhic Ministrului Justitiei. Dati-i afara pe cei care nu pricep.Unde au facut astia facultatea? Afara cu tortionarii astia care stau pe sute de milioane de lei. Afara!
4
4
mai mananci mult cacat ? sluga usr , sa-ti dam un butoi sa-l dai de-a dura , iar noua sa ne sugi pula ....ca ai timp esti pensionar ....de fapt esti un cacacios mincinos !
2
5
dle sluga si pres fidewl al puscariasului dovedit, nu ar fi indicat ca mataluta sa vii cu picioarele pe pamant si sa refuzi a te mai considera, in neghiobia ta, buricul pamantului?, constiinta ta ce-ti spune?
5
4
GURA LUI TODIRAS CARE VA DA MUIANE DE LA ORAS.
5
6
Cu puradelul sau infect care e vedeta facultatii la iasi, nu vor sfarsi cu capul pe perna lor.
8
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218