REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tudorel Toader: Peste 3.000 de pagini din dosarele SIPA au fost copiate la xerox în sediul ANP, am sesizat Parchetul

Tudorel Toader: Peste 3.000 de pagini din dosarele SIPA au fost copiate la xerox în sediul ANP, am sesizat Parchetul

Replica API 4 august 2017 | 23:44 461

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, că peste 3.000 de pagini din dosarele SIPA au fost copiate la xerox în sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), unde este ţinută sub pază arhiva, el anunţând că a sesizat Parchetul.

"La ANP există xeroxul cu care au fost copiate cele peste 3,000 de pagini şi care este sigilat. La ANP există condicile privind vizitatorii în arhivă. Am solicitat aceleaşi informaţii şi de la oficiul care eliberează certificatele ORNISS. Le-am primit şi acolo îmi spune cine avea şi cine nu. Acele informaţii se referă la diverşi, foşti angajaţi sau neangajaţi ai Ministerului Justiţiei care astăzi se află în alte demnităţi sau în Ministerul Justiţiei, dar care se află la adăpostul prezumţiei de nevinovăţie", a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, la începutul lunii iulie, că ştie că au existat "vizitatori" ai arhivei SIPA care nu deţineau certificate ORNISS şi că a trimis o adresă la ORNISS pentru a-i transmite numele acestora, aşteptând răspuns mai devreme de termenul legal de 30 de zile.

În 12 iulie, Tudorel Toader anunţa că a fost constituită componenţa Comisiei de inventariere a arhivei SIPA şi a fost ales preşedintele acesteia, dar nu a făcut publice numele lor, invocând că acestea nu sunt de interes public şi că este o "măsură de protecţie".

Hotărârea de Guvern privind arhiva fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA sau SIPA) a fost publicată la începutul lunii iunie în Monitorul Oficial, unul dintre articolele HG dând posibilitatea comisiei care se va ocupa de inventarierea şi predarea documentelor către Administraţia Naţională a Penitenciarelor sau Arhivele Naţionale să predea informaţii către organele judiciare dacă acestea oferă motive pentru solicitarea lor în cazul unor proceduri judiciare.

Citeşte mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu va mai invartiti dupa deget, dosare penale parlamentului si guvernului pentru SABOTAREA TARII- o solutie ce ar putea stopa aceste nemernicii a unor analfabeti, imorali, hoti, borfasi, excroci, cel puti n sa mai dam o sansa de redresare, daca va mai fi posibil. Nu uitati nemernicilor Romania nu este Grecia, noi vom ajunge muritori de rand pe cand voi , datorita averilor uriase furate intr-un timp record si cu cele depuse in conturi straine, o veti duce regeste.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218