REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tudorel Toader prezintă, azi, proiectul privind modificarea Legilor justiţiei

Tudorel Toader prezintă, azi, proiectul privind modificarea Legilor justiţiei

Replica API 23 august 2017 | 00:00 410

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă, azi, proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei. El spunea că au fost propuse modificări de fond, şi nu de formă şi că intenţionează să facă posibile şi modificări la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, potrivit digi24.

Ministrul Justiţiei este așteptat să facă declaraţii de presă la ora 11.00.

Modificările la legile justiţiei vizează în principal trei texte de lege: Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor, legea privind organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Printre modificările la legile justiţiei aşteptate de la ministrul Tudorel Toader se număra şi măsura supravegherii electronice, aşa-zisă brăţara electronică pentru inculpaţii aflaţi în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mers în iulie la Bruxelles pentru a discuta cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre legile privind Justiţia. El a afirmat că pachetul va fi adoptat de Guvern pe 1 septembrie, urmând a fi transmis Parlamentului.

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică, într-o emisiunea televizată, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta până la 1 septembrie pachetul de legi privind justiţia, spunând că acesta are o „sarcină foarte, foarte grea”. „Nu, ştiu, pot să fiu mulţumit sau nemulţumit de domnul Toader. Are o sarcină foarte, foarte grea: de a finaliza acel pachet de reformă a justiţiei”, a spus Tudose, duminică.

Întrebat dacă va fi adoptată o lege a răspunderii magistraţilor şi dacă procurorii vor fi scoşi din categoria magistraţilor şi asimilaţi cu avocatul statului, premierul a confirmat că se are în vedere o modificare de lege privind răspunderea magistraţilor: „La prima întrebare: da, la a doua mai aveţi un pic de răbdare”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iesirea in strada este singura solutie pentru aceste rapandule doritoare de impunitate ! Javre !
1
0
de data aceasta este obligatoriu sa iesim in nr cat mai mare in strada, asa nu se mai poate, penalul draknea a reusit sa-si faca pres o tara intreaga. Pentru ca furcile si topoarele nu sunt indicate, poporul va gasi alte solutii
2
0
Si uite asa pe tacute si tiptil,aceasta prelungire a sculei lui Dragnea,acest Dorel al justitiei,va crea un haos un justitie ,doar pt al scoate basma curata pe marea scula,seful sau Dragnea.Vorba aceea,dupa noi prapadul!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218