REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tudose, mesaj pentru elevi şi profesori: Succes tuturor în noul an şcolar. Respect, doamnelor şi domnilor profesori

Tudose, mesaj pentru elevi şi profesori: Succes tuturor în noul an şcolar. Respect, doamnelor şi domnilor profesori

Replica API 12 septembrie 2017 | 01:36 545

Premierul Mihai Tudose le-a urat succes elevilor cu ocazia deschiderii noului an şcolar, printr-un mesaj transmis pe Facebook. De asemenea, în mesajul său, Tudose a scris "respect, doamnelor şi domnilor profesori”.

"Succes tuturor în noul an şcolar! Respect, doamnelor şi domnilor profesori!”, a scris premierul, luni, reţeaua de socializare.

Tudose nu a fost prezent la deschiderea anului şcolar, el având programate dimineaţă întâlniri la Palatul Victoria.

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a adresat un mesaj pentru elevi şi profesori.

"Noul an şcolar începe cu speranţe, cu încredere şi cu dorinţa de a învăţa şi de a reuşi în viitor. Vă aşteaptă, dragi elevi, un an în care veţi dobândi noi cunoştinţe, un an pe care trebuie să îl trataţi cu seriozitate. (...) Aşadar, parafrazându-l pe marele om de cultură, Nicolae Iorga, vă invit, dragi elevi, să aveţi încredere că ceea ce veţi realiza în şcoală va însemna mult pentru viitorul vostru, iar aceasta trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a spus că drumul nu este deloc uşor şi nici scurt, dar şi-a exprimat încrederea că elevii, împreună cu profesorii, îşi vor atinge obiectivele în viaţă.

"Învăţământul românesc are nevoie de noi toţi, profesori, părinţi, administraţie locală şi de toate instituţiile din judeţ şi din ţară: poliţie, spital, biserică, agenţi economici, guvern, parlament. Toţi trebuie să punem umărul şi sufletul pentru ca învăţământul să fie aşa cum ni-l dorim. Vă urez tuturor un an şcolar frumos, cu rezultate cât mai bune de care să vă bucuraţi cu toţii”, şi-a încheiat şeful Senatului mesajul.

Cei aproximativ 2,3 milioane de elevi şi copii de grădiniţă s-au întors la şcoală luni, după o vacanţă de aproape trei luni. Noul an şcolar va însuma 176 de zile lucrătoare (35 de săptămâni), iar prima vacanţă va fi cea de iarnă, care va începe în 23 decembrie, scrie news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Bucureşti, modul în care Guvernul gestionează situaţia din educaţie, amintind reintroducere unor metode ”demult apuse”, precum manualul unic, şi a atras atenţia asupra celor mai grave probleme cu care, în opinia sa, se confruntă sistemul de învăţământ românesc: numărul tot mai mare al analfabeţilor funcţional care ies pe porţile şcolilor şi rata mare a abandonului şcolar, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

”Există, din păcate, mulţi elevi în România care încep anul şcolar fără manuale sau în clădiri care nu respectă standarde minime. Se pare că de fiecare dată, începerea noului an şcolar pe unii îi ia prin surprindere. Fiecare Guvern ridică din umeri, arătând cu degetul spre Guvernul dinainte. Aşa, însă, lucrurile nu se îmbunătăţesc. În România anului 2017 soluţia a ajuns să fie reintroducerea şi reîntoarcerea la metode demult apuse, ca de exemplu manualul unic sau recentralizarea la Bucureşti a tuturor lucrurilor care au întâmpinat dificultăţi la nivel local”, a declarat preşedintele Iohannis în discursului susţinut la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai cu ocazia debutului noului an şcolar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnule inca nu este prea tarziu, poti sa renunti la ceea ce te-ai angajat - adica de a duce tara pe culmile democratiei, dar vad ca penalul draknea nu se opreste, cedati tara bucata cu bucata, s-ar putea ca atunci cand va veti dezmetici va fi prea tarziu. Cosmarurile ce vor pune stapanire pe voi va vor duce in mormant. D-ta nu realizezi unde am ajuns, nu-ti trebuie studiiu la Sorbona sa poti intelege meschinariile ce incercati sa le puneti in aplicare. Tara nu este a voastra, un vot primit nu echivaleaza cu o vindere te tara. Ma surprinde apetitul dvs de apune stapanire pe tara, veti avea pe
1
0
invatamantul este o bataie de joc . avem manual de sport si compendiu? mai bine invatam dupa google ! nici Ceausescu nu si-a batut asa joc de noi !
3
0
Pentru "daniela"; vad ca te dai foarte desteapta fata de omul acesta. Atat respect pentru el cat au si cei despre care se face vorbire in articol fata de profesori. Mai bine taceai si nu te bagai. Ramaneai mai desteapta.
6
0
Pentru pensionar: vreau sa cred ca primul-ministru a inteles ce te-ai scremut sa spui...
0
5
decat respect verbal, mai bine minister competent. Vorbele , oriciene, le poate adresa- aveti oalta pozitie, pe care nu o respectati- cu un analfabet in fruntea ministerului nu faceti decat sa schimbati parerea si bucuria elevilor de a fercventa scoala. Cred ca realizati ce incerc sa exprim
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614