REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tudose: Probabil că taxa de solidaritate va fi cumva, se fac simulări

Tudose: Probabil că taxa de solidaritate va fi cumva, se fac simulări

Replica API 19 iulie 2017 | 03:34 382

Premierul Mihai Tudose a precizat că, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxă de solidaritate, destinată persoanelor care au câştiguri mari şi care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta le-a oferit şansa să se îmbogăţească. El a precizat că se fac simulări în acest moment, nefiind stabilit un prag, şi a susţinut că taxa nu va fi aplicată dacă simulările nu arată că ea va fi sustenabilă, conform news.ro.

"Încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. (...) Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani", a spus premierul Tudose.

Şeful Executivului a spus că nu ştie dacă taxa de solidaritate va fi aplicată de anul viitor, nefiind încă stabilit un prag, având în vedere că simulările continuă. El a spus că sunt mai multe scenarii testate în acest moment, însă nu a oferit detalii cu privire la aceste simulări. Tudose nu a spus nici cât se aşteaptă statul să încaseze prin acest impozit, pentru a-l considera fezabil.

"Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu îl vom aplica. (...) Dacă cifra este foarte mică şi nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată", a explicat Tudose.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati face un pustiu de bine daca nu va-ti mai framanta atata, acest program este o catastrofa, ati indatorat tara pentru multe generatii viitoare, nu mai aveti bani pentru pensiile voastre de nababi si incercati, cu disperare, sa impozitati orice numai sa mai furati ce a mai ramas Rusine, ati pus mana pe tara, ati atras, prin intimidare, toate institutiile tarii, in a va sustine. Ma tem ca va sosi ceasul cand impreuna veti pleca la racoare
4
0
Probabil multinationalele au contribuit la marirea conturilor lui din tara sau din paradisurile fiscale. Ca doar nu or sa plateasca masonii care conduc multinationalele vreo taxa la bugetul tarii!!!!
2
4
betivanul asta de Tudosie nu mai vrea sa impoziteze multinationalele?
7
0
penalii care vor prim-ministrii sunt in kkat.huideooo!!!!
3
1
Dragnea,nu-l mai chinui pe tudose cu taxa ca face riduri pe fatzau!
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614