REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ţugui, consilierul lui Fenechiu trimis să facă praf Portul Constanţa

Ţugui, consilierul lui Fenechiu trimis să facă praf Portul Constanţa

Replica API 15 aprilie 2013 | 00:00 2652

Contabil specializat în fonduri europene,

Contabil specializat în fonduri europene,

Un june de doar 32 de ani, angajat la Ministerul Transporturilor de doar câteva săptămâni, a reuşit deja să-şi exaspereze colegii din conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, acolo unde a fost numit deşi nu are nici cea mai vagă legătură cu domeniul maritim. Este vorba despre Vasilică Ţugui, consilierul personal al ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la APC, din partea ministerului. Contabil de profesie şi patron de televiziune online, a fost trimis de Fenechiu să agite apele în port, chiar dacă singura sa referinţă pare a fi faptul că este concitadin cu ministrul Transporturilor. Vasilică sau Vali Ţugui, după cum se prezintă publicului larg, este născut în Bacău şi locuieşte în Iaşi, unde a terminat în 2003 cursurile Universităţii "Alexandru Ioan Cuza". Din 2012, consilierul lui Fenechiu responsabil de Portul Constanţa este vicepreşedintele CECCAR Iaşi.

În ultimul an de studenţie, Vali Ţugui înfiinţează firma T Business Group SRL, cu domeniu iniţial de activitate prelucrarea informatică a datelor, pe baza căreia a fondat, tot în 2003, Centrul de Idei şi Soluţii Financiare (CISIF) Iaşi, al cărui vicepreşedinte este şi în prezent. CISIF este un grup de patru firme (printre care şi T Business), specializat în consultanţă pentru accesarea de fonduri nerambursabile, calitate în care a intermediat, după cum susţin, obţinerea a peste 50 milioane de euro în domenii precum agricultură, turism, servicii etc, în judeţele din regiunile Nord Est şi Sud Est. În noiembrie 2006, Vasilică Ţugui pune bazele, împreună cu fratele său, Alexandru Ţugui, de 44 de ani, profesor la Universitatea Al. I. Cuza, firmei de consultanţă şi contabilitate Ţugui Business Consulting SRL. Ulterior, în august 2011, Vali Ţugui şi soţia sa, Anamaria Magdalena, de 33 de ani, intră şi în firma de media Fama Press Holding SRL Iaşi, alături de Dumitru Băhnaru. În fine, anul trecut, grupul CISIF, controlat de Ţugui, înfiinţează Internet Broadcast Studio (IBS) TV, o reţea de televiziuni digitale online. Una peste alta, chiar dacă entitatea CISIF se laudă cu atâtea zeci de milioane de euro accesate, firmele patronate de consilierul lui Fenechiu nu rup gura târgului: cifră de afaceri de 434.250 lei şi profit net de 102.253 lei în 2011 pentru T Business Group, cu un singur angajat, 30.476 lei rulaţi prin Ţugui Business Consulting, cu profit de 969 lei şi, de asemenea, un singur angajat, precum şi 72.880 lei cifră de afaceri şi profit de 4.474 lei cu Fama Press Holding, fără nici un angajat. Chiar şi aşa, lăudabile eforturile tânărului întreprinzător Ţugui, dar, după cum se vede, nici o legătură cu domeniul maritim sau măcar cu managementul, la cei 32 de ani ai săi. Cu toate acestea şi din toţi specialiştii existenţi în ţara asta, ministrul Fenechiu l-a pus tocmai pe Vasilică Ţugui să reprezinte Ministerul Transporturilor în AGA companiei naţionale portuare.

Laurenţiu RADU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367