REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Tulcea: Ordinul de prohibiţie a pescuitului pentru 2020, dezbătut de pescari

Tulcea: Ordinul de prohibiţie a pescuitului pentru 2020, dezbătut de pescari

Replica API 3 decembrie 2019 | 18:33 192

Prohibiţia pescuitului în Delta Dunării va începe anul viitor cu o săptămână mai devreme decât anul acesta, potrivit propunerii ordinului de prohibiţie care va fi făcut public miercuri de pescari şi asociaţiile de pescari din Rezervaţie, în cadrul unei întâlniri organizate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Guvernatorul Deltei, Cătălin Ţibuleac, a declarat că ordinul a fost prezentat deja de autorităţile bucureştene pescarilor din Constanţa şi că propunerea de act normativ permite populaţiei pescuitul scrumbiei în perioada Floriilor şi de Paşti.

"Perioada de prohibiţie a pescuitului va începe cu o săptămână mai devreme decât în acest an, înainte de Florii la toate categoriile de peşte şi va dura până la începutul lunii iunie, cu menţiunea că în perioada Floriilor şi de Paşti va fi liber la pescuitul scrumbiei pentru ca populaţia să poată respecta tradiţiile gastronomice legate de sărbătorile religioase", a menţionat guvernatorul Ţibuleac.

El a mai spus că în această perioadă Institutul de Cercetare pentru Ecologie din Galaţi este în plin proces de evaluare a cotelor de pescuit admise în 2020 pentru pescarii sportivi, comerciali şi pentru pescuitul familial din Deltă.

"Întâlnirea cu pescarii este necesară pentru a vedea ce mai putem face pentru anul viitor. Ordinul de prohibiţie va stabili cotele de pescuit, zonele, dar şi numărul uneltelor. Sunt lucruri care trebuie discutate în primul rând cu pescarii pentru a avea un ordin de prohibiţie acceptat de toată lumea", a precizat guvernatorul Deltei.

Până în acest an, proiectul ordinului de prohibiţie a pescuitului se discuta de autorităţi cu unii reprezentanţi ai asociaţiilor de pescari, la sediul ARBDD. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai la noi in romania se pune prohibitie,in bulgaria sau ucraina nu exista asa ceva,mare rusine daia se braconeaza ..elogic
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218