REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tulcea: Proiectul de modificare a legii Deltei Dunării, adoptat până la finele următoarei sesiuni parlamentare

Tulcea: Proiectul de modificare a legii Deltei Dunării, adoptat până la finele următoarei sesiuni parlamentare

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 142

Deputatul PSD Lucian Simion speră ca până la finele primei sesiuni parlamentare din acest an să fie adoptat proiectul de act normativ pentru modificarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Proiectul cuprinde 28 de amendamente, în condiţiile în care legea pe care o modifică are 30 de articole, potrivit parlamentarului tulcean.

"Sper ca până la finele primei sesiuni din acest an să fie aprobat acest act normativ. În momentul de faţă, propunerea este la Senat. A avut patru comisii avizatoare de care a trecut şi mai sunt două comisii raportoare la care urmează să intre la începutul lunii februarie. Apoi, va fi în dezbatere la Camera Deputaţilor", a declarat deputatul Simion, miercuri, în timpul unei conferinţe de presă.

El a amintit că legea va institui noi zone de protecţie, le va oferi crescătorilor de animale o suprafaţă de 4.000 de hectare administrată în prezent de Consiliul Judeţean (CJ), iar autorităţile locale din Deltă vor putea avea un buget mai mare în baza exploatării resurselor regenerabile din Rezervaţie.

"CJ şi-a dat acordul pentru transferul a 4.000 d hectare pentru ferme de subzistenţă şi bază furajeră pentru crescătorii de animale", a menţionat deputatul Simion.

La rândul lui, vicepreşedintele CJ, Dumitru Mergeani, prezent la conferinţă, a precizat că instituţia pe care o conduce nu a calculat cât va pierde în urma transferului celor 4.000 de hectare către consiliile locale.

"Nu am făcut un calcul, dar viaţa oamenilor din deltă e mult mai importantă decât orice sumă am pierde", a afirmat Mergeani.

În timpul conferinţei de presă, deputatul Simion a amintit proiectele legislative aprobate în sesiunea parlamentară trecută şi a prezentat stadiul unor iniţiative legislative cu impact asupra locuitorilor Deltei. Printre acestea se află şi o propunere pentru atragerea medicilor în localităţile izolate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
te doare direct in basca de oamenii din delta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218