REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Tunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Replica API 20 mai 2022 | 00:00 694

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost descoperit de poliţia americană în urma unei anchete pentru trafic de droguri, a anunţat justiţia americană luni, relatează AFP.

Săpat la o adâncime de peste 18 metri, tunelul transfrontalier avea "ziduri întărite, un sistem de cale ferată, electricitate şi un sistem de ventilaţie" de o mărime de 1,2 metri, precizează într-un comunicat biroul procurorului federal american pentru districtul de sud al Californiei, citează Agerpres.

Foto: (c) Department of Homeland Security/Handout via REUTERS

Comunicatul anunţă, de asemenea, că şase persoane care locuiesc în SUA au fost inculpate "pentru asociere de răufăcători în traficul a 799 kg de cocaină". În afară de cocaină, autorităţile au confiscat de asemenea 74 kg de metamfetamină şi 1,5 kg de heroină.

Tunelul a fost descoperit vineri de agenţi ai Departamentului Securităţii Interne al SUA, în urma unei operaţiuni de supraveghere în faţa unei case care, în trecut, a fost utilizată pentru a depozita droguri.

Observând plecările şi venirile suspecţilor, agenţii au ajuns la un depozit situat la 90 de metri de frontiera cu Mexicul. După ce au inspectat clădirea, au dat chiar peste intrarea în acest tunel.

"Nu mai există lumină la capătul acestui tunel pentru traficul de droguri", a declarat procurorul federal Randy Grossman în comunicat.

Foto: (c) Department of Homeland Security/Handout via REUTERS

"Vom suprima toate pasajele subterane de contrabandă pe care le vom găsi pentru a împiedica drogurile ilicite să ajungă pe străzile noastre şi să ne distrugă familiile", a adăugat el.

Tunelurile sub frontiera americano-mexicană sunt săpate frecvent de traficanţi pentru a aduce migranţii atraşi de "visul american" sau droguri, SUA fiind principala ţară consumatoare de cocaină sud-americană din lume.

Foto: (c) Department of Homeland Security/Handout via REUTERS

Potrivit autorităţilor americane, peste 90 de tuneluri au fost descoperite numai în districtul de sud al Californiei din 1993. Dintre aceste 90 de tuneluri, 27 erau considerate "sofisticate", ultimul de până acum fiind descoperit în martie 2020.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369