REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tupeu de puşcăriaş: primarul din Cogealac şantajează Poliţia

Tupeu de puşcăriaş: primarul din Cogealac şantajează Poliţia

Replica API 9 septembrie 2011 | 00:00 140

Cati Hristu pune condiţii la funcţionarea secţiei rurale

Cati Hristu pune condiţii la funcţionarea secţiei rurale

Reorganizarea Poliţiei în teritoriu, în 9 secţii rurale care să deservească fiecare mai multe comune, este încă în stadiu de lucru. Per ansamblu, lucrurile par a se fi aşezat. Dovadă stau declaraţiile şefilor de posturi, însă există şi excepţii, ca de exemplu Cogeleac. Secţia Cogealac, gândită să deservească 8 comune, ar fi trebuit să bucure administraţia publică locală, prin prisma faptului că sediul a fost ales pe raza acestei comune unde nu au lipsit incidentele, chiar şi armate.

De altfel, între protagoniştii unui mega-scandal, cel cauzat de parcul eolian al cehilor de la CEZ, s-a numărat şi primarul comunei Cogealac, Cati Hristu. Prin urmare, edilul, care a stat un pic şi la "răcoare" pentru că a instigat la violenţe, ar fi trebuit să se bucure că are poliţia aproape, dar... surpriză! Cati Hristu a transmis Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa că are câteva condiţii de pus. Astfel, conform surselor noastre, Cati Hristu a cerut ca anumite firme de pază, agreate de el, să primească avizul de principiu pe care IPJ îl eliberează unor astfel de societăţi, pentru ca ele să poată funcţiona cu acte în regulă. Nu este exclus ca firmele în cauză să fie chiar competente, dar ca un primar să facă presiuni asupra IPJ să elibereze avize, altminteri nu acordă sprijin pentru buna funcţionare a unui post de poliţie, sună a şantaj. De asemenea, nu este exclus ca primarul să aibă nevoie de anumite firme de pază pentru a-şi continua demersurile de intimdare a firmei care înfiinţează parcul de eoliene de la Cogealac. Însă, oricare ar fi motivul pentru gestul lui Cati Hristu, facem precizarea că şeful IPJ Constanţa, Valentin Burlacu, a confirmat, pentru "Replica", condiţionarea impusă de primar. "Am avut o singură discuţie cu domnul primar de la Cogealac şi ultima pe care o am cu dumnealui, pentru că nu pot accepta solicitările şi maniera aceasta de lucru. Este o secţie rurală care ar trebui să îl bucure că are sediul stabilit în comuna Cogealac. Este un centru care deserveşte 8 comune. Ne vom descurca şi fără ajutorul dumnealui, îi mulţumim frumos", a spus comisarul-şef Valentin Burlacu. Acesta a mai precizat că sediul din Cogealac în care va funcţiona secţia rurală este preluat de la Direcţia de Finanţe: "Am încheiat un contract de comodat cu domnul Bogdan Huţucă, de la DGFP, prin care am preluat sediul în care funcţiona până de dată recentă agenţia fiscală Cogealac. Sediul este corespunzător, este frumos, mai necesită doar câteva mici reparaţii", a mai spus Burlacu, şeful IPJ Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614